XPeng’e bağlı kentsel hava ulaşımı şirketi HT Aero, 500 milyon dolar yatırım aldı

Karbonsuz mobilite çözümleri olan XPeng'e bağlı kentsel hava ulaşımı şirketi HT Aero, 500 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Çinli elektrikli araç üreticisi Xpeng‘e bağlı bir kentsel hava ulaşımı (UAM) şirketi olan HT Aero bugün yaptığı açıklamada A Serisi finansman turunda 500 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

IDG Capital, 5Y Capital ve XPeng Inc. tarafından yönetilen turda Sequoia China, Eastern Bell Capital, GGV Capital, GL Ventures ve Yunfeng Capital gibi isimler de karşımıza çıkıyor.

Şirketin kurucusu ve başkanı Deli Zhao yaptığı açıklamada, şirketin yeni edinilen sermayeyi üst düzey yetenekleri işe almak, Ar-Ge’yi ilerletmek ve “uçuşa elverişlilik tedariki ve sertifikası almaya devam etmek” için kullanacağını dile getirdi. “Yeni nesil modelimiz, hem alçak irtifa hava yolculuğu hem de karayolu sürüşü için tasarlanmış tam entegre bir uçan araç ve otomobil olacak” diyen Zhao, 2024’te resmi bir piyasaya çıkış yapmayı planladıklarını belirtti.

HT Aero yaptığı açıklamada, uzun vadeli misyonunun teknoloji yol haritasının ve gelecekteki mobilitenin en umut verici teknolojilerinden birinde önde gelen bir oyuncu olmak olduğunu söyledi.

XPeng Inc.’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Bay He Xiaopeng, “Misyonumuz her zaman akıllı elektrikli araçların ötesine geçen verimli, daha güvenli ve karbonsuz mobilite çözümlerini keşfetmek olmuştur. Gördüğümüz şey, akıllı mobilitenin üç itici gücü olan yıkıcı teknoloji, yeni enerji kaynakları ve seri üretimin entegrasyonu. Modern ulaşım tarihinde eşi benzeri olmayan bu fırsatı kucaklayacağız” sözlerini dile getirdi ve HT Aero’ya yapılan bu son yatırımın sürüş ve uçuşu entegre etmek için şirketin ekosistemini oluşturmasını daha da hızlandıracağını söyledi.

Güncel İçerikler