Yaşam boyu öğrenme platformu StudySmarter, 31 milyon dolar yatırım aldı

Yaklaşık 2 milyon kullanıcıya ulaşan StudySmarter, mayıs ayında duyurduğu 15 milyon dolarlık Seri A fonlamaya ek olarak 16 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Geçtiğimiz mayıs ayında Seri A fonlamada 15 milyon dolar yatırım aldığını duyuran StudySmarter, bugün bu tutarı neredeyse iki katına çıkardığını paylaştı.

Dünya çapında 20’den fazla bölgede en çok indirilen ve kullanılan eğitim uygulamaları arasında yer alan ödüllü eğitim platformu StudySmarter, Goodwater liderliğinde 16 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Son bir yılda 1 milyon kullanıcıyı müşteri tabanına eklediğini belirten şirket, bu sayıyı son dört ayda neredeyse iki katına katladı. Buna ek olarak, mayıs ayından bu yana ekibini de üç katına katlayarak 70 çalışandan 300 çalışana çıkardığını söyleyen şirket, ABD, İngiltere, Güney Afrika, Singapur, Endonezya, Kanada, İrlanda ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok yeni ülkeye açıldı.

Kendini bir yaşam boyu öğrenme platformu olarak tanımlayan StudySmarter, her tür metni veya içeriği etkileşimli bir kursa dönüştürüyor. Her yaştan öğrenci, dünyanın herhangi bir yerinde ders notları, özetler, bilgi kartları ve alıştırmalar gibi aktiviteler için kendi içeriklerini oluşturmak amacıyla hepsi bir arada bir platform sunan StudySmarter’ı kullanabiliyor. Şirketin verilerine göre, uygulamanın piyasaya sürülmesinden bu yana kullanıcılar, 50 milyondan fazla öğrenme materyali oluşturdu ve paylaştı; bu sayı her ay 5 milyon artıyor.

StudySmarter’ın Kurucu Ortağı Maurice Khudhir finansman haberinin ardından yaptığı açıklamada, “StudySmarter sadece iki yıl içinde dünya çapında yüz milyonlarca öğrenci için dijital eğitime erişim sağlama gücüne sahip olduğunu kanıtladı” sözlerine yer verdi. Khudhir, platformun benimsenme ve kullanılma şekli, içerikten bağımsız, yaşam boyu öğrenme yaklaşımımızın ne kadar önemli ve gerekli olduğunun bir kanıtı olduğunu dile getirdi.

Güncel İçerikler