100 milyon dolar yatırım alan Reliable Robotics, otonom kargo taşımacılığını daha fazla yere genişletmeyi hedefliyor

Birkaç yıl önce insansız uçuşlar yapmaya başlayan Reliable Robotics, 100 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Otomatikleştirilmiş uçak sistemlerinde lider isimlerden biri olan Reliable Robotics, Coatue Management tarafından yönetilen C Serisi finansman turunda 100 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Mountain View, Kaliforniya merkezli şirket, yeni sermayeyi ekibini büyütmeye ve ticari kargo operasyonlarına yönelik çalışan ilk uçak sertifika programını desteklemeye yönelik kullanmayı planladığını açıkladı. Lightspeed Venture Partners, Eclipse Ventures, Teamworthy Ventures ve Pathbreaker Ventures gibi şirketin mevcut yatırımcılarının da katıldığı Seri C fonlama ile Reliable Robotics, bugüne kadar toplamda 133 milyon dolar yatırım almış oldu.

2017 yılında kurulan ve birkaç yıl önce insansız uçuşlar yapmaya başlayan girişim, ilk etapta mevcut uçaklar için otomasyon sistemleri üzerinde çalışıyor ve bir Cessna 172 kullanarak deneyler yapıyor. Lisanslı pilotlar uçuşları bir kontrol merkezinden uzaktan denetlerken, Reliable Robotics teknolojisi, kalkış, iniş ve park etme dahil uçuşun tüm aşamalarını yönetiyor.

Otomasyon kargo taşımacılığı, şirketlerin birçok açıdan tasarruf etmelerini sağlıyor. Uçak pilotlarının, otomasyon sistemleriyle yer değiştirmesi maliyeti düşürüyor ve uçak kullanımını artırıyor. Buna ek olarak şirket bugün yaptığı açıklamada, Reliable Robotics sisteminin havaalanlarına pahalı altyapı kurulumu ve bakımı gerektirmeden kırsal veya uzak bölgelerdeki daha küçük uçak pistlerine otomatik iniş yapma yeteneğine sahip olduğunu vurguladı. Böylece, ülke genelindeki bölgesel havaalanları birbirine bağlanabiliyor ve kargo taşıma maliyeti düşerken şirket verimliliği artıyor.

Reliable Robotics’in kurucu ortağı ve CEO’su Robert Rose yaptığı açıklamada, “Kamu kurumlarımızla yakın işbirliği, vizyoner yatırımcılardan gelen güçlü destek ve kargo sektörüne yoğun ilgi, herkesin hava taşımacılığına erişimini genişletme misyonumuzu daha da hızlandırıyor” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler