Küresel markalar için sürdürülebilir ve şeffaf tedarik zincirleri bulan Stockholm merkezli girişim: TrusTrace

2016 yılında kurulan TrusTrace, moda, gıda ve perakende markalarına tedarik zincirlerinin sosyal ve çevresel etkilerini tam olarak anlamaları ve bu etkilerin sorumluluğunu almaları için güç veren bir SaaS platformu olarak hizmet veriyor.

Girişim şu anda Fjällräven, Filippa K, Zalando, Decathlon ve Coop gibi tanınmış marka ve sürdürülebilirlik liderleri de dahil olmak üzere 40’tan fazla müşteriden oluşan bir portföye sahip. TrusTrace, tedarik zincirlerindeki başlıca sürdürülebilirlik zorluklarını, özellikle risk yönetimi, uyumluluk, ürün talepleri desteği ve çevre bilincine sahip tüketicilerle verileri güvenli ve kolay bir şekilde paylaşma yeteneğine sahip olduğunu söylüyor ve şirketler için kilit bir işletim platformu olarak konumlandığını belirtiyor.

Şirket, geçtiğimiz gün bir finansman turunun haberini de duyurdu. Stockholm merkezli yazılım şirketi TrusTrace, Industrifonden liderliğinde ve Fairpoint Capital, BackingMinds ve Fashion for Good desteğiyle 6 milyon euro yatırım aldığını paylaştı. Merkezi İsveç, Stockholm’de olup, Hindistan ve Fransa’da ofisleri bulunan şirket, yeni sermayeyi küresel genişlemesini daha da hızlandırmak, ürün portföyünü genişletmek ve ne sattıklarını bilmek isteyen markalara ve ne satın aldıklarına önem veren tüketicilere tedarik zinciri şeffaflığı getirmeye devam etmek amacıyla ekibini güçlendirmek için kullanacağını vurguladı.

TrusTrace CEO’su ve kurucu ortağı Shameek Ghosh, “Bu son finansman turuyla, insanlar ve gezegen için olumlu, onarıcı bir değişim elde etmek için en son teknolojiden ve sektördeki en iyi beyinlerden yararlanmaya devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler