Beslenme uzmanları tarafından onaylanmış menüler sunan vegan gıda dağıtım şirketi: Planty

Londra merkezli vegan gıda dağıtım şirketi Planty, sebze temelli bir diyetin insanlar ve gezegen için nasıl iyi olabileceğine dair algıları değiştirme kararlılığıyla 2019 yılında Alexander Sheehan-Dare, Joseph Lovell ve Andrea Cavallo tarafından kuruldu.

Planty, şu ana kadar yalnızca dondurulmuş vegan gıdaların dağıtımına odaklanmış durumda. Müşteriler, Planty’nin beslenme uzmanları tarafından onaylanmış menüsünden sağlıklı vegan yiyecekleri seçebiliyor. Şefler, taze malzemelerle hazırlanmış yemekleri besin maddelerini korumaları için donduruyor ve seçilen teslimat tarihi ve saatinde müşterilere siparişlerini teslim ediyor ve müşteriler fırın veya mikrodalga fırın aracılığıyla yiyecekleri ısıtabiliyorlar.

Planty’de müşteriler, abonelik oluşturabiliyor veya tek seferlik siparişler verebiliyor. Şirket, 6, 8 ve 10 öğünlük seçeneklerle abonelik özelliği sunuyor. Müşteriler, 6 öğünlük abonelik için 6,70 sterlin, 8 öğünlük abonelik için 5,75 sterlin, 10 öğünlük abonelik için ise 4,95 sterlin ödeyerek sipariş verebiliyorlar.

Planty kurucu ekibi, “İnsanlara daha kaliteli ve lezzetli yemek seçenekleri sunarak bu olumlu değişimi gerçekleştirmeye çalışan insanların taleplerini karşılamamız gerekiyor. Neyse ki, son birkaç yılda hem çevrimiçi hem de sahada mağaza açan çok sayıda bitki bazlı gıda şirketi oldu ve bu kararı herkes için biraz daha kolay hale getirmeye yardımcı oldu” açıklamasında bulundu.

Şirket yakın zamanda Veg Capital ve Kale United liderliğinde yürütülen finansman turunda 770.000 euro yatırım aldığını duyurdu. Planty, 2020’nin Eylül ayında 180 bin euro tohum finansmanı almıştı. İki yaşındaki girişim, yeni sermayeyi daha büyük bir tesise taşınmak, tatlı ve kahvaltıların yanı sıra ürün yelpazesini genişletmek ve İskandinavya’ya genişlemeyi planlamak için kullanmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler