Yeni Apple Etkinliği’nin tarihi belli oldu: İşte Detaylar

Apple, yeni Apple Etkinliği'ni 18 Ekim günü Türkiye saati ile 20.00'da gerçekleştireceğini duyurdu.

iPhone, iPad, Mac ve Apple Watch cihazları ile dikkat çeken teknoloji devi Apple, çalışmalarına ve duyurularına devam ediyor. Geçtiğimiz gün İstanbul’da yeni bir mağaza açacağını duyuran şirket, beklenmedik bir duyuru daha yaparak yeni bir Apple Etkinliği gerçekleştireceğini paylaştı.

18 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek yeni Apple Etkinliği, “Unleashed.” sloganı ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. 12 Ekim saat 19.00 itibari ile duyurusu yapılan etkinlik için önce basın davetiyeleri, ardından ise apple web sitesi ve etkinlik sayfasında duyurusu tamamlandı.

Yeni İşlemci: M1X

Geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği etkinlikte Apple, Mac hariç tüm serilerine eklediği yeni akıllı cihazlarından bahsetmişti. Mac konusunda bir açıklama paylaşmayan şirketin, bu etkinlik sonrasında Mac’ler için ayrı bir etkinlik yapacağı sıkça basında yer almıştı.

Bu söylentiler gerçeğe dönüşerek 18 Ekim’de Apple yeni bir etkinlik düzenleyecek ve henüz tamda netlik kazanmasa da Apple bu etkinlikte M1 işlemcisinin yeni neslini tanıtması bekleniyor. Bu işlemciye ise M1X veya M2 çipi adının verilmesi bekleniyor.

MacBook Pro serisine yerleştirilmesi beklenen bu yeni işlemciler, 14 inç ve 16 inç olmak üzere 2 farklı modelde yer alacak. Mac mini için de ortaya çıkan söylentiler doğrultusunda Apple’ın M1X destekli bir Mac mini’yi piyasaya sürmesi muhtemel.

Etkinlik için videolu duyuru paylaşan Apple Uluslararası Pazarlama Direktörü Greg Joswiak, Apple etkinliği için olan heyecanını “Önümüzdeki 6 gün hızla geçecek.” sözleriyle dile getiriyor. Türkiye saati ile 20.00’da gerçekleştirilecek Apple Etkinliği, canlı olarak Apple web sitesinden seyredilebilecek.

Güncel İçerikler