Bangalore merkezli yeni nesil bankacılık platformu Open, Temasek ve Google’dan 100 milyon dolar yatırım aldı

Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin bankacılık işlemlerini otomatikleştiren Open, 100 milyon dolar yatırım aldı.

Bangalore merkezli yeni nesil bankacılık platformu Open, Temasek liderliğinde 100 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Open salı günü yaptığı açıklamada, C Serisi finansman turunda 100 milyon dolar yatırım aldığını paylaştı. Temasek liderliğinde yürütülen Seri C fonlama, Google, SBI Investment, Tiger Global ve 3one4 Capital gibi isimlerden de destek gördü. Bugüne kadar 137 milyon dolar yatırım alan dört yaşındaki girişimin değerlemesinin son fonlamanın ardından 500 milyon dolara yükseldiği düşünülüyor.

Open, küçük ve orta ölçekli işletmelerin geleneksel bankaların neredeyse tüm özelliklerini ek araçlarla birlikte bir işletmenin ihtiyaçlarına hizmet etmek için sunan bir neo-banka işletiyor. Şirket, işletmelerin büyüklükleri fark etmeksizin finansmanlarını otomatikleştirmelerine ve verimli bir şekilde yönetmelerine yardımcı olan modern bir işletme bankacılığı olarak hizmet veriyor. Platformunu 2 milyondan fazla işletmenin kullandığını söyleyen Open’ın Hindistan’da çok sayıda üst düzey bankayla ortaklığı var.

İşletmelere faturalandırma, ödemeler, bordro ve muhasebeyi tek bir yerden yönetme imkanı veren Open, vergi beyannamesi, defter tutmayı, banka havalelerini, nakit ve çek ödemelerini otomatikleştiriyor.

Yaklaşık 500 kişiyi istihdam eden Open, tekliflerini genişletmek ve aynı zamanda Güneydoğu Asya, Avrupa ve ABD gibi uluslararası pazarlara açılmak için sermayeyi dağıtmayı planladığını belirtti. Girişim ayrıca Hindistan ve diğer pazarlardaki stratejik birleşme ve satın alma fırsatlarını da takip ediyor ve daha fazla kişiyi işe almak istediğini söyledi.

Önümüzdeki birkaç yıl içinde 10 milyar dolar yatırım yapmayı taahhüt eden Google, Hindistan’da son bir yılda yaptığı bir dizi yatırımın sonuncusu olarak fintech girişimi Open’ı destekledi.

Güncel İçerikler