Yerli girişim Bren, İsveç ortaklı Munters ile partnerlik anlaşmasını duyurdu

Geçtiğimiz aylarda 7.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım alan yerli girişim Bren, İsveç ortaklı Munters ile partnerlik anlaşmasını resmi olarak duyurdu.

Son zamanlarda pazardaki büyüme hızıyla yatırımcıların ve uluslararası kuruluşların radarında olan yerli girişim Bren , önemli bir adım atarak, Dünya’da yüksek enerji verimliliğine sahip hava şartlandırma ünitelerinde küresel lider ve Türkiye’de nem alma cihazları ve evaporatif soğutucu ürünleriyle en büyük Pazar payına sahip olan Munters ile partnerlik anlaşması imzaladığını duyurdu.

Türkiye’de özellikle endüstriyel IoT sektöründe yaptığı yenilikçi teknolojilerle öne çıkan yerli girişim Bren geçtiğimiz aylarda 7.5 milyon dolar değerlemeye 10 aydan kısa bir sürede ulaşarak sektörde en hızlı büyüyen startuplar arasına girmişti.

Sanayideki kritik ekipmanları akıllandırarak yapay zeka tabanlı yazılımı ve geliştirdiği akıllı sensör teknolojileriyle müşterilerine yüzde 15’e kadar tasarruf sağlamayı başaran Bren, müşteri odaklı ürün çözümleriyle kısa zamanda ulusal ve uluslar arası birçok sektöre ulaşmayı başardı.

Endüstri 4.0 çağına firmaları en hızlı şekilde adapte edebilecek, teknolojik ürünleri kullanarak, firmaların maksimum verimde çalışmasını sağlayan Bren, izleme sistemleriyle Türkiye dışında 6 farklı ülke de daha ürünlerini satışa sunuyor.

Dünya genelinde enerji ve proses için kullanılan enerji kaynaklarının maliyetlerinin artmasının firmaların dijitalleşmeye olan ihtiyaçlarını daha da belirgin hale getirdiğini ve 2022 yılında 12 ülkeye daha ulaşmayı ve teknolojilerini yayma hedefleri olduğunu belirten Bren İleri Teknoloji Enerji A.Ş CEO’su Çınar Laloğlu: “Enerji verimliği kapsamında hedeflediğimiz sektörlere ve müşterilere daha hızlı ulaşmak, çevreyi koruyacak sürdürülebilir çözümlerle, en yüksek katma değeri sağlayacak yenilikçi teknolojileri sunmak asıl odak noktamızdır. Bizimle aynı hedefleri paylaşan, müşterilerine sağladığı enerji verimliliği, sürdürülebilir çevreci çözümleri ve kalite odaklı anlayışı, tüm ürünlerine entegre eden Munters firmasıyla yaptığımız bu iş birliği, tüm sektöre ve müşterilerimize hayırlı olsun. Bu amaç doğrultusunda Türkiye’de başlattığımız bu partnerliği kısa zamanda 30 dan fazla ülkeye yaymayı hedefliyoruz.’’ açıklamasında bulundu.

Yapılan iş birliği hakkında açıklamalarda bulunan Munters Türkiye Genel Müdürü Oktay Gümüşay: “Munters olarak yaptığımız projelerin tümünde gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakma hedefi ile çalışmaktayız. Bu doğrultuda enerji verimliliği, sürdürülebilirlik ve dijitalleşmeyi tek bir çözümde birleştiren Bren İleri Teknoloji ürünlerinin, gerek ekolojik hedeflerimiz gerekse ürünlerimizle mükemmel bir ahenk içerisinde çalışabildiğini görmek, projelerimizde kullanarak son kullanıcılar tarafından da bilinirliğini arttırmak öncelikli hedefimiz olacak. Bu işbirliğinin, tüm paydaşlara ve son kullanıcılara hayırlı olmasını temenni ederim.”

Yurt dışında çalışmalarına aldığı yatırım sonrası daha da hız veren Bren CEO’su Çınar LALOĞLU, önümüzdeki aylarda global hedefleri doğrultusunda sektörde lider konumda olan stratejik birkaç uluslar arası kurumla daha görüşmelere başladığını açıkladı.

Güncel İçerikler