Liverpool merkezli proptech platformu LandTech, 49 milyon euro yatırım aldı

Emlak piyasasındaki büyük bir boşluğu doldurmayı hedefleyen proptech platformu LandTech, Updata Partners liderliğinde 49 milyon euro yatırım aldı.

Birleşik Krallık’ın önde gelen proptech platformlarından olan LandTech, bugün yaptığı açıklamada A Serisi finansman turunda 49 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

ABD merkezli yatırım şirketi Updata Partners tarafından yönetilen Seri A fonlama, mevcut yatırımcılar JLL Spark, Pi Labs ve Flashpoint Secondary Fund‘ı bir araya getirdi. Şirket, yeni sermayeyi uluslararası alanda genişlemek ve müşterilerin yeni geliştirme fırsatlarını yalnızca belirlemelerine değil, aynı zamanda bunlardan yararlanmalarına yardımcı olmak amacıyla ürün teklifini geliştirmek için kullanmayı planlıyor.

2015 yılında eski şehir planlayıcısı Jonny Britton (CEO) ve yazılım mühendisi Andrew Moist tarafından ortaklaşa kurulan Liverpool merkezli şirket, yenilikçi bir proptech platformudur. Şirketin en büyük ürünü olan LandInsight, İngiltere’nin en büyük 10 inşaat şirketi ve binlerce küçük ve orta büyüklükteki emlak geliştiricisine emlak piyasasını açık hale getirmek için merkezi planlama, mülkiyet ve politika verileri sunuyor. 2016 yılında piyasaya sürülen LandInsight, başlangıcından bu yana Birleşik Krallık’ta 50.000’den fazla evin inşa edilmesine yardımcı oldu.

Mülk geliştirmenin dijital bir çağa geçtiğine dikkat çeken LandTech CEO’su ve kurucu ortağı Jonny Britton, “LandTech’in mevcut ve gelecekteki teklifleri, endüstri genelinde geleneksel olarak farklı verileri ve işbirliğini yönetmek için gereken kritik altyapı olarak hizmet ediyor” açıklamasında bulundu. Britton, şirketin hedefinin küresel olarak emlak piyasasındaki büyük bir boşluğu doldurmak ve arazi değerini ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.

Genç şirket, son beş yıldır gelirini her yıl istikrarlı bir şekilde ikiye katlıyor ve bu hızlı büyüme temposunu sürdürmeyi hedefliyor. Yalnızca 2021 yılında 50 yeni ekip üyesini işe alan LandTech, gelecek yıl içinde mevcut 130 çalışanını ikiye katlamayı planlıyor.

Güncel İçerikler