Öğrenci bütçesine uygun lezzetli yemekler pişirmeye odaklanan dünyanın ilk robotik makarna restoranı: Cala

Öğrenci bütçesine uygun lezzetli yemekler pişiren otonom restoran girişimi Cala, sürdürülebilir, sağlıklı ve uygun fiyatlı yemekler sunuyor.

Kaliteli ve lezzetli yemekleri herkesin erişebileceği hale getirmek için yemek yapmayı otomatikleştiren Fransız girişim Cala, öğrenci bütçesiyle kaliteli ve uygun fiyatlı yemek yemeyi daha kolay kılma fikriyle 2017 yılında mühendislik öğrencileri tarafından kuruldu.

Cala’nın kurucu ortağı ve CEO’su Ylan Richard, “Fast food’da düşük kar marjı, daha kaliteli malzemeler kullanmanın imkansız olduğu anlamına gelir. Yemek hazırlamayı otomatikleştirebilirseniz, üretilen yemek sayısını hızla artırabileceğinizi ve ekonomiyi iyileştirebileceğinizi fark ettik” açıklamasında bulundu. Özellikle makarnaya odaklanmayı tercih eden Cala, et içeren yemeklerin sayısını azaltarak müşterilerine daha sürdürülebilir, sağlıklı ve uygun fiyatlı lezzetli yemekler sunuyor.

Ekonomik, besleyici, sürdürülebilir ve lezzetli yemekleri otonom bir şekilde pişirmek ve hızlı yemek yeme maliyetini azaltmak ve yemek yeme deneyimini dönüştürmek için bir makarna robotu üreten Cala, artık saatte 400 makarna yemeği hazırlayabiliyor. Müşteriler, bir bağlantı aracılığıyla siparişlerini verebilirler ve robotun makarnayı hazırlaması direkt görebilirler. Cala, şu anda işinin neredeyse %95’ini oluşturan UberEats ve Deliveroo dahil olmak üzere dağıtım uygulamalarında da hizmet veriyor.

Geçtiğimiz gün BACKED VC liderliğindeki 5.5 milyon euro değerindeki tohum finansmanını duyuran girişim, Possible Ventures, Kima Ventures, Quiet Ventures ve Acequia Capital gibi isimlerden de destek gördü. Şirket, Yeni sermayeyi Fransa’daki tamamen özerk restoran zincirini genişleterek restoran lokasyonlarının sayısını artırmak  ve Avrupa’da yeni yerler keşfetmek için kullanacağına dair açıklamada bulundu. Paris merkezli 24 kişilik ekip, Avrupa’da daha fazla restoran lokasyonu keşfediyor; mühendislik, ürün ve operasyon ekiplerinden yetenekleri işe alıyor.

BACKED VC’nin kurucu ortağı Andre de Haes, sağlıklı ve uygun fiyatlı gıda için artan talebi, cadde perakendeciliğinin değişimi ve günlük yaşamda gelişmiş robot teknolojisinin artan kabulü olarak görmenin mümkün olduğunu söyledi.

Güncel İçerikler