AppLovin, MoPub’ı 1,05 milyar dolar karşılığında Twitter’dan satın aldı

İki şirket tarafından çarşamba günü açıklanan bilgilere göre AppLovin, Twitter'ın mobil reklam firması olan MoPub'ı 1,05 milyar karşılığında satın aldı.

Mobil oyun ve pazarlama üreticisi AppLovin, çarşamba günü yaptığı açıklamada mobil reklam platformu MoPub‘ı 1,05 milyar dolar nakit karşılığında Twitter‘dan satın alacağını duyurdu. Twitter, 2013 yılında 350 milyon dolar karşılığında MoPub’ı satın almıştı.

Son on yıldır, MAX ve AppDiscovery dahil olmak üzere mobil uygulama geliştiricilerinin işlerini büyütmelerine yardımcı olacak araçlar geliştiren AppLovin, şimdi MoPub’ın en iyi araçlarını kendi yazılım platformuyla birleştirmeyi hedefliyor. AppLovin CEO’su Adam Foroughi yaptığı açıklamada, bu işlemin şirketin geleceği için son derece stratejik bir hamle olduğuna dikkat çekerek hem MoPub hem de AppLovin müşterileri için bu birleşmenin oluşturduğu güçlü çözümlere değindi.

Yayıncılar, her reklam gösterimi için daha fazla talep ve artan rekabet yoluyla gelir artışlarını en üst düzeye çıkarabilecekler. Reklamverenler ise, pazar açısından verimli fiyatlandırma ile yüz milyonlarca yeni müşteriye erişim sağlayabilecek. Foroughi, paylaştığı blog yazısında, “Sonuç olarak bu kombinasyon, son derece başarılı MAX uygulama içi teklif verme çözümümüzde tanık olduğumuz uygulama içi teklife geçişin hızlanmasını sürdürmeyi amaçlıyor. Bunu yaparak, hem alıcılar hem de satıcılar için erişimi genişleterek fiyatlandırmanın şeffaflığını artırmaya ve verimliliği artırmaya devam edebiliriz” sözlerine yer verdi.

Twitter CFO’su Ned Segal, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı duyuruda, şirketin sahip olduğu ve işlettiği gelir ürünlerinin gelişimini ve büyümesini hızlandırmak için MoPub’ı sattığını ve satışın şirketin 2023’ün sonuna kadar 7,5 milyar dolar gelire ulaşma hedefiyle uyumlu olduğunu söyledi. 26 Ekim’de üçüncü çeyrek kazançlarını bildirecek olan Twitter, anlaşmanın tahmini mali etkisi hakkında ek ayrıntılar vereceğini açıkladı.

Twitter CEO’su Jack Dorsey yaptığı açıklamada, satın alma işleminin Twitter’ın uzun vadeli büyüme için konumlandıran ve kamuya açık sohbete en iyi şekilde hizmet eden temel ürünlere yatırım yapma yeteneğini hızlandırdığını söyledi.

Güncel İçerikler