Alman sigortacılık şirketi Getsafe, 93 milyon dolar yatırım aldı

Almanya ve Birleşik Krallık'ta sigortacılık hizmeti veren Getsafe, toplamda 93 milyon dolar yatırım aldı.

Heidelberg merkezli sigortacılık şirketi Getsafe, toplamda 93 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Geçtiğimiz aralık ayında 30 milyon dolar yatırım alan şirket, bugün duyurduğu 63 milyon dolarlık B Serisi ile toplamda 93 milyon dolara ulaşmış oldu.

2015’ten bu yana yaklaşık 116 milyon dolar yatırım alan şirket, bir süredir üzerinde çalıştığı sigorta lisansı için bu yılın sonuna kadar kendi lisansını almak ve yeni Avrupa pazarlarına daha fazla girmek hedefiyle son finansmandan yararlanmayı planlıyor. Earlybird ve Abacon Capital liderliğinde yürütülen B Serisinde şirketin mevcut yatırımcılarından CommerzVentures ve Swiss Re karşımıza çıkıyor.

İlk olarak 2017’nin sonlarında Almanya’da kiracı sigortası hizmeti veren ve geçen yılın sonunda hizmetini araba sigortasına genişleten Getsafe, şu anda Almanya ve Birleşik Krallık’ta 250.000’den fazla müşteriye hizmet veriyor. Şirket, 2020 yılında büyümesini hızlandırarak İngiltere pazarına girdi ve şu anda bu iki aktif pazarda faaliyet gösteriyor. Kendi iç pazarı olan Almanya’da daha çok müşterisi (225.000) olsa da, Birleşik Krallık, 25.000 müşteri ile büyümesinin dörtte birini oluşturuyor.

Başlangıçta dijital öncelikli bir ev içeriği sigortası ürünüyle başlayan Getsafe, web sitesi ve uygulaması aracılığıyla ürünlerini doğrudan son müşterilere satıyordu. Zamanla portföyünü genişleterek kişisel sorumluluk kapsamında drone ve bisiklet gibi eşyaların sigortalanmasına kadar genişledi.

Getsafe kurucu ortağı ve CEO’su Christian Wiens, “Tam donanımlı bir sigorta kurumu olmak bize geleneksel olmayan yollardan geçmek ve yenilikleri eskisinden daha hızlı gerçekleştirmek için gerekli özgürlüğü verecek” sözlerine yer verdi.

Şirket, ürününe yatırım yapacak, yeni kategorilere ve yeni pazarlara açılmayı hedeflerken Fransa, İspanya, İtalya ve Avusturya’ya genişleme planları yapıyor.

Güncel İçerikler