Stockholm merkezli fintech girişimi Anyfin, 44.8 milyon euro yatırım aldı

FinTech Collective liderliğinde 44.8 milyon euro yatırım alan Anyfin, Avrupa çapındaki büyümesini hızlandırmayı hedefliyor.

Tüketicilerin mevcut kredileri yeniden finanse etmelerini ve finansal sağlıklarını kontrol etmelerini sağlayan İsveçli girişim Anyfin, 44.8 milyon euro değerindeki yeni finansmanını duyurdu.

Mevcut yatırımcı FinTech Collective tura liderlik ederken Accel, EQT Ventures, Northzone ve Global Founders Capital (GFC) da katılım sağladı. Son yatırımın ardından şirketin toplam finansmanı 87 milyon euroya yükseldi. Buna ek olarak, şirket, açıklanmayan çeşitli borç verenlerden 431 milyon euronun üzerinde borç sermayesi topladı.

Şirket, 2017 yılında İsveç’in önde gelen teknoloji şirketleri deneyime sahip Mikael Hussain (CEO), Sven Perkmann (CTO) ve Filip Polhem (COO) tarafından kuruldu. Kısmi ödemeler, kredi kartları ve özel krediler için birçok kullanıcının gereksiz faiz ve ücretler ödediğine tanık olduklarını söyleyen Hussain, Perkmann ve Polhem, akılı teknoloji ve gereksiz aracıları atlayarak mümkün olan en düşük oranı sunmak ve müşterilerinin mali durumunu iyileştirmelerine yardımcı olmak için hizmet verdiklerine dikkat çekiyor.

Yeni sermaye, Anyfin’in hizmet sunumunu Almanya’ya genişletmesi, Avrupa çapındaki büyümesini hızlandırması, yeni bir Berlin ofisi kurması ve yerel ekibini güçlendirmesi için kullanılacak. Ayrıca şirket, Kuzey Avrupa’ya yayılma planları ile Almanya, İsveç ve Finlandiya’daki tüketiciler için yeni tasarruf hizmetini başlatmayı planlıyor. Anyfin’in uygulama içi tasarruf hesapları, tüketicilerin herhangi bir finansal uzmanlığa ihtiyaç duymadan paralarını kolay ve sezgisel bir şekilde yönetmelerini sağlayacak.

Anyfin’in CEO’su ve kurucu ortağı Mikael Hussain, yaptığı açıklamada “Önümüzdeki birkaç ay içinde en büyük pazarımız olacak olan Alman pazarını, tüketicilerin borç yükünden kurtulmalarına ne kadar yardımcı olabileceğimizi ve onlara hizmet etmeyen kredi kurumlarının durumunu tersine çevirebileceğimizi gösteren bir yer olarak görüyoruz” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler