Hayat sigortası poliçeleri sunan Ladder, 100 milyon dolar yatırım alarak 900 milyon dolar değerlemeye ulaştı

ABD'de hizmet veren sigortacılık platformu Ladder, Thomvest Ventures ve OMERS Growth Equity liderliğinde 100 milyon dolar yatırım aldı.

Esnek vadeli hayat sigortası poliçeleri sunan Ladder, bir D Serisi öz sermaye finansmanında 100 milyon dolar yatırım alarak 900 milyon dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Thomvest Ventures ve OMERS Growth Equity tarafından yönetilen D serisi tura destek veren diğer yatırımcılara dair şirket tarafından bir açıklama yapılmadı.

Yalnızca ABD’de faaliyet gösteren Palo Alto merkezli girişim, pandemi döneminde gelirini dört kat artırdı ve bu yılın sonuna kadar 30 milyar dolarlık kapsama alanı sağlama yolunda ilerliyor. Çevrimiçi olarak aranabilen ve satın alınabilen esnek vadeli politikalar sağlayan şirket, yalnızca kullanıcı dostu ve modern arayüzler oluşturmakla kalmıyor, risk fiyatlandırmasını belirleyen algoritmalar kullanarak sigortalama, anında ihraç ve aynı zamanda politika yönetimi gibi hizmetler sunuyor. Ladder, bugün kullanıcılarına diğer insurtech platformlarına kıyasla %40 tasarruf sağladığını iddia ediyor.

11 yaşında babasını kaybeden Ladder CEO’su ve kurucu ortağı Jamie Hale yaptığı açıklamada, “Hayat sigortasının bir hayatı nasıl değiştirebileceğini ilk elden biliyorum” diyerek kendi hayatından yola çıkarak hayat sigortasının insanların hayatındaki öneme dikkat çekti. Hale, “Operasyondaki operatörümüz ve bu yeni finansman turuyla, ailelerin ve toplulukların hizmetinde inovasyonu büyük ölçüde hızlandıracak konumdayız. Orijinal vizyonumuzun gerçekleşmeye devam ettiğini görmek beni çok heyecanlandırıyor” sözlerine yer verdi.

Müşterilerinin hakkını her zaman her yerde ödemek için hazır olduğunu söyleyen Ladder, intihar ve dolandırıcılık nedeniyle ölüm gibi vakaları bunun dışında tutuyor. Şirket, herhangi bir nedenle müşterilerin poliçelerinden memnun kalmaması gibi bir durumda, ilk 30 gün içinde iptal ve tam para iadesi alma hakkını müşterilerine sunuyor. Ladder, 3 milyon dolar veya daha az sigortacılık işlemleri için %100 dijital hizmeti sunsa da, daha büyük bir tutarlarda hızlı, evde ve ücretsiz sağlık kontrolü gibi hizmetler sunuyor.

Güncel İçerikler