Endüstriyel robotlarla otomasyon sağlayan Almanya merkezli Fruitcore Robotics, 17 milyon euro yatırım aldı

Endüstriyel robotların kullanım kolaylığı sayesinde kullanıcılara zaman ve maliyet tasarrufu sağlayan Fruitcore Robotics, 17 milyon euro yatırım aldı.

Akıllı yazılım ve yenilikçi mekatronikten yararlanan Constance tabanlı bir robotik sistem olan HORST’u (Highly Optimized Robotic Systems Technology) geliştiren Fruitcore robotics, bugün A Serisi finansman turunda 17 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

2017 yılında kurulan ve piyasaya sürülen Almanya merkezli girişim, fiziksel uygulamayı dijital bir platforma sorunsuz bir şekilde entegre ederek, tüm robotik ortamın kontrolünü sağlıyor. Şirketin robotik sistemleri, on farklı endüstride birçok çeşitli uygulamayı otomatik hale getiriyor ve uluslararası alanda büyümeyi hedefliyor.

HORST ile işbirlikçi ve geleneksel sistemlerin avantajlarını birleştiren şirket, endüstriyel robotların performansı ile cobot’ların kullanım kolaylığı sayesinde maliyetleri önemli ölçüde düşürmeyi başarıyor. Fruitcore robotics’in kullanıcılar için sunduğu bir diğer önemli avantaj ise robotların programlama bilgisi gerektirmeyen basit ve sezgisel kullanım gerektirmesidir.

Hemen hemen her sektör için tercih edilen HORST, makinelerin yüklenmesi ve boşaltılması, ürünlerin istiflenmesi, sınıflandırılması ve paketlenmesi, tornalanmış, frezelenmiş ve damgalanmış parçaların taşınması, küçük parçalar alma ve yerleştirme gibi birçok uygulama için kullanılabiliyor.

Yeni sermaye, risk sermayesi şirketleri UVC Partners, btov Partners ve CNB Capital tarafından destek gördü. Yeni sermayenin ardından Fruitcore robotics, Avrupa’daki varlığını genişletmek ve dijital hizmetlerini geliştirmeyi planlıyor.

Fruitcore robotics CEO’su Jens Riegger yaptığı açıklamada, “KOBİ’ler, uygulamaların kolay ve uygun fiyata gerçekleştirilebileceği esnek sistemlere ihtiyaç duyuyor. Bu, robota ek olarak her şeyden önce kullanımı kolay yazılımlar ve akıllı arayüzler gerektirir” açıklamasında bulundu. Fruitcore robotics CFO’su Patrick Heimburger ise robotların basit kullanımı ve buna bağlı esnekliği sayesinde kullanıcıların zamandan ve maliyetten tasarruf edebileceğine dikkat çekiyor.

Güncel İçerikler