İşletmelerin küresel ölçekteki ödemelerini otomatikleştiren girişim: Verto

Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin, sınır ötesi ve kurumsal düzeydeki Forex ve bankacılık çözümlerine erişmesini sağlayan Verto, işletmelerin ödemelerini otomatikleştiren küresel bir finansal teknoloji firması olarak hizmet veriyor.

B2B ödeme platformu olan Verto, işletmelerin tek bir platform aracılığıyla ödemeleri kabul etmelerine veya küresel olarak başka bir işletmeye göndermelerine olanak tanıyor ve her yerde işletmeleri birbirine bağlama sözü veriyor. İşletmelerin 200’den fazla ülkede ve 39 para biriminde işlem yapmalarını mümkün kılan şirket, serbest çalışanlar, KOBİ’ler ve şirketler için tasarlanmış olduğunu ve her segmentte ödeme ve çoklu para birimi hesapları oluşturma hizmeti verdiğini söylüyor. Verto, şu anda ortalama 30.000 ABD doları ile işlem yapan yaklaşık 2000’den fazla işletmeden oluşan bir müşteri tabanına sahip.

Ticaret ve tedarik zincirleri giderek daha küresel hale geldikçe, uluslararası ödemelerin de karmaşık ve pahalı bir seçenek olmaya devam ettiğine dikkat çeken girişim, iki Nijeryalı girişimci olan Ola Oyetayo ve Anthony Oduwole tarafından 2018 yılında kuruldu. Verto kurucu ortağı ve CEO’su Oyetayo, işletme sahiplerinin geleneksel bankalardan dokuz kat daha ucuza döviz kurlarında sınır ötesi B2B ödemeleri ödemeleri yapabileceklerini dile getiriyor. Oyetayo, geçtiğimiz günlerde verdiği bir demeçte, şirketin artık yalnızca bir döviz piyasası olmaktan çıkıp, işletmeler için eksiksiz bir sınır ötesi ödeme ürünleri paketi sunan bir platform olduğunu söyledi.

Verto, geçtiğimiz günlerde 10 milyon dolar değerinde bir A Serisi finansman turunu kapattığını duyurdu. Fintech odaklı risk sermayesi şirketi olan Quona Capital tarafından yönetilen Seri A tura Middle East Venture Partners (MEVP), TMT Investments, Unicorn Growth Capital, Zrosk Investment Management ve P1 Ventures gibi isimler de katıldı.

Güncel İçerikler