İş Bankası genel müdürü Hakan Aran: “Girişimcilik şubemizi bu yıl hayata geçiriyoruz”

Workup Girişimcilik Programı’nın 8. döneminde açılış konuşmasını yapan İş Bankası genel müdürü Hakan Aran, demo day sahnesinde oldukça dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Farklı şube tasarımı ve özelleştirilmiş hizmet modeli ile geleneksel banka şubesinden ayrışıp, sadece startup’lara ve girişimcilik ekosistemine hizmet verecek Girişimcilik Şubesini bu yıl hayata geçireceklerini belirten Hakan Aran, “Tarım, finans ve teknolojiyi buluşturan platform olma vizyonumuz dahilinde sadece tarım odaklı teknoloji girişimlerini desteklemek ve ülkemizde tarımı sürdürülebilir çözümlerle güçlendirmek üzere Workup çatısı altında WorkupAgri tarım girişimciliği programını da başlattık.

Ayrıca, sürdürülebilirlik ve etki yatırımcılığı odağında, girişimcileri daha fazla desteklemek üzere ekosistemdeki güçlü paydaşlarımızdan Vehbi Koç Vakfı ve Koç Üniversitesi ile yeni ve güçlü bir platformu hayata geçirmek üzere güç birliği yapıyoruz” dedi.

“Kurum içi girişimcilik fikirlerinden birkaçını bu yıl bitmeden hayata geçirmeyi planlıyoruz”

Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun bu yılın Ocak ayında Workup’ın 6. dönem mezunlarından Mindsite’a yaptığı 1,9 milyon TL tutarındaki yatırım ve Temmuz ayında yine Workup mezunu portföy şirketi PCI Checklist’e yaptığı devam yatırımı ile birlikte yatırım yaptığı girişimlerin sayısının 5’e, toplam yatırım tutarının 3,13 milyon ABD Doları’na ulaştığını aktaran Aran: “Girişimciliğin sadece startup kurucularına has bir düşünce yapısı olmadığına inanıyoruz. Bu kapsamda Bankamız çalışanlarının girişimci gibi hareket etme yetkinliklerinin güçlendirilmesi ve yenilikçi iş fikirlerinin ortaya çıkmasının teşvik edilmesi amacıyla Kurum İçi Girişimcilik Programımızı başlattık. Kurum içi girişimcilik programı kapsamında çalışanlarımızın ilettiği birbirinden kıymetli fikirlerden birkaçını, bu yıl bitmeden Banka ürün gamı içerisinde ya da dışarıda kendi ayakları üzerinde duracak şekilde hayata geçirmeyi planlıyoruz.”

Güncel İçerikler