Gülsüm Çıracı, Pitchbook’un takip edilmesi gereken 64 kadın kurucu ve yatırımcı listesinde yer aldı

Geçtiğimiz Mart ayında 10 milyon dolarlık fonunu duyuran Startupfon’un kurucusu Gülsüm Çıracı, Pitchbook tarafından “Takip Edilmesi Gereken 64 Kadın Kurucu ve Yatırımcı” listesinde yer aldı.

Dünyaca ünlü risk sermayesi, özel sermaye ve M&A işlemleri dahil olmak üzere özel sermaye piyasalarını kapsayan veri ve araştırma şirketi olan Pitchbook, yazısında; 2021 yılının ilk yarısında ABD merkezli ve kadın kuruculara sahip startupların VC’lerden 2 milyar dolar topladığı bilgisini paylaştı.

Her ne kadar ABD’de durum bu olsa da özellikle Avrupa’da erkek ortak kurucu olmadan kadınlar tarafından yönetilen işlere sağlanan yatırımların son üç yılın en düşük seviyelerini gördüğünü vurguladı. Pitchbook, girişim ekosistemine ölçeklenebilir fikirler, ürünler sunan, yeni nesil kurucuları ve dünyayı şekillendirecek çözümlere fon sağlayan yatırımcı, yılların ve hatta on yılların deneyime sahip 64 takip edilmesi gereken kadın kurucu ve yatırımcıları öne çıkaran bir liste hazırlayarak onları kutladı.

Özellikle kadın yatırımcılar ve kurucuların oranının VC’lerde de artmasının girişim ekosistemine eşitliği de beraberinde getirdiğini ifade eden Pitchbook, 500 Startups Kurucu Partner ve CEO’su Christine Tsai, ve KFond’un partneri Carina Szpilka gibi global girişim ekosistemin tanınan isimlerinin bulunduğu listede Türkiye’den Gülsüm Çıracı’ya yer verdi.

Pitchbook; listeye dahil olan kişileri seçerken, pitcbook tarafından takip edilen 5 geniş endüstri dikeyinden biri veya girişimcilik, yatırım, teknolojide kadınlar ve/veya kadınlar için savunuculuk ve yatırımda yeterince temsil edilmeyen gruplar ile ilgili konular da dahil olmak üzere dijital alanlarda görünürlüklerini ve bulundukları coğrafyaları dikkate aldı.

Dünya çapındaki kadın yatırımcıların ve VC kurucularının yanı sıra, tarımdan taşımacılığa sağlık teknolojilerinden sürdürülebilir şehir projelerine kadar çeşitli sektörlerden kadın kurucuları listesinde öne çıkardı.

Pitchbook bu seçimle ilgili:

“Burada vurgulanan 64 kişi de dahil olmak üzere kadın kurucular ve yatırımcılar, yaratıcı ve yenilikçi kişilerdir. Yoldaki tüm engellere rağmen, topluluklarımızı ve dünyayı şekillendiren çözümleri inşa ediyorlar.”

Güncel İçerikler