Sanofi PharmUp’ın ikinci dönemini başarıyla tamamlayan girişimler: Oruba, Gene2info, Avokadio

Sanofi’nin Endeavor iş birliğiyle düzenlediği PharmUp Girişimcilik Programı’nın ikinci dönemi Demo Day ile sona erdi. Sağlık alanındaki girişimcilik ekosistemini geliştirmek amacıyla hayata geçen PharmUp programının Demo Day’inde hızlandırma programına seçilen altı girişim proje sunumlarını gerçekleştirdi.

Türkiye’de sağlık alanında yenilikçi çözümler geliştirmek üzere hayata geçen Sanofi’nin Girişimcilik Programı PharmUp‘ın ikinci dönemi girişimcilik alanındaki en köklü kurumlarından Endeavor’ın iş birliğinde gerçekleşti.

Programın yeni döneminde jüri üyeleri tarafından en çok beğenilen girişimler, 30 Eylül’de düzenenlen Demo Day’de açıklandı.

Bu yılki konu başlıkları; Akıllı Sağlık Cihazları ve Diagnostik Çözümler (giyilebilir teknolojiler ve hızlı test araçları), Medikal Eğitim ve İletişim Araçları, Sağlıklı Yaşam Çözümleri, Dijital Sağlık ve Teletıp, Veri Yönetimi ve Analitiği, Kurumsal Dijital Dönüşüm olarak belirlenen PharmUp’ta, altı girişimci programa katılmaya hak kazanmış ve mentörlük desteği ile eğitimler içeren 3 aylık bir hızlandırma döneminine katılmışlardı.

Birinci olan girişin: Oruba

Bu dönem sonunda ürünlerini olgunlaştırma şansı bulan girişimlerden Oruba; TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, Sanofi Türkiye, Afrika ve Orta Doğu Başkanı Cem Öztürk, Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Cansen Başaran, Endeavor Türkiye Genel Sekreteri Aslı Kurul Türkmen ve Start-up Mentörü/Danışmanı Ozan Sönmez tarafından oluşan jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda PharmUp’ın ikinci dönem birincisi oldu.

Jüri üyeleri oyları ile Gene2info’yu programın ikincisi ve Avokadio’yu ise üçüncüsü olarak duyurdu.

Sanofi Türkiye, Afrika ve Orta Doğu Başkanı Cem Öztürk, “64 yıldır Türkiye’nin sağlıklı geleceği için çalışan ve inovasyona büyük önem veren yenilikçi bir ilaç şirketi olarak sektörümüzü daha ileriye taşıma potansiyeline sahip girişimlere katkı sağlamayı çok önemsiyoruz. Bu doğrultuda başlattığımız girişimcilik programımız PharmUp’ın bu yıl ikinci dönemini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Endeavor Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli ise “Endeavor olarak her sektörden girişimciye destek sağlıyoruz. Hele ki içinde bulunduğumuz dönemde, özellikle sağlık sektöründe fark yaratan girişimcilerin önlerinin açılması ve yanlarında destek hissetmeleri son derece önemli. Öte yandan ekosistemde girişimci merkezli, iş birliğini ve etki yaratmayı hedef alan çalışmalar yürütmek bizim her zaman önceliğimiz oldu. Bu noktada Sanofi gibi ortak hedefler paylaştığımız bir partnerle yol almak bizim için büyük bir şans ve çok güzel bir deneyim. PharmUp bu sene sona erse de girişimcilerle çıktığımız yol uzun ve heyecanlı bir süreç, onlara desteğimiz her zaman devam ediyor. Bize program boyunca destek sağlayan mentor ve partnerlerimize teşekkür ediyor ve Demo Day’de seçilen girişimcilerin başarılarını kutluyorum. Ayrıca programa başvuran ve seçilen tüm girişimcileri de tüm gayretleri için, kısacası girişimci olmayı seçtikleri için kutlamak istiyorum.” dedi

Güncel İçerikler