Madrid merkezli gıda teknolojisi şirketi Katoo, 6.2 milyon euro yatırım aldı

Gıda sektöründe restoran ve tedarikçiler arasındaki iletişimi kolaylaştırmayı hedefleyen Katoo, 6.2 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

Gıda tedarik endüstrisinde restoranlar ve tedarikçiler arasındaki iletişimi kolaylaştırmayı amaçlayan Madrid merkezli gıda teknolojisi şirketi Katoo, 6.2 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

İspanyol merkezli yatırımcı K Fund tarafından yönetilen finansman turuna Expa, FJ Labs, Soma Capital, VC Shilling Founders Fund ve mevcut yatırımcılardan GFC ve Otium Capital da katıldı. Glovo kurucu ortağı Sacha Michaud, Tiller kurucu ortağı Dimitri Farber ve TheFork kurucu ortağı Marcos Alves Cardoso da girişime destek veren isimler arasında yer aldı.

GFC ve Otium Capital liderliğindeki 3 milyon euro değerindeki bir turdan sadece 10 ay sonra gerçekleşen bu yeni finansman turu, Katoo’nun ürünlerini geliştirmeye devam etmesine, Portekiz pazarında da faaliyetlerine başlamasına ve Latin Amerika bölgesindeki genişlemesini hazırlamasına yardımcı olması için kullanılacak. Girişim ayrıca, tedarikçiler için manuel veri girişini ortadan kaldırmayı ve finansal ürünlerle nakit akışı sorunlarını çözmeyi planlıyor.

Son 9 ay içinde sipariş sayısının 8 kat arttığını söyleyen girişim, İtalya ve İspanya’da uygulama aracılığıyla yıllık yaklaşık 190 milyon euro işlem gerçekleştiriyor.

Katoo’nun kurucu ortağı ve CEO’su Diogo Cunha, “Restoranlar ve tedarikçiler arasındaki iletişimi kolaylaştırmak için Katoo’yu başlattık. Pandemi dönemi boyunca, araçlarımızın denklemin her iki tarafı arasındaki ilişkiyi daha az hata ve çok daha fazla verimlilikle daha hızlı hale getirdiğini kanıtladık. Şimdi onlara yardım etmeye devam etmeye, basitleştirilmiş ve merkezi ödemeler, ödeme mutabakatı ve finansman gibi finansal hizmetler sunmaya odaklanmış durumdayız” dedi.

K Fund ortağı Sergio Alvarez Leiva finansman haberinin ardından yaptığı açıklamasında “Katoo’nun Güney Avrupa’daki liderlik pozisyonunu pekiştirmek ve Latin Amerika’da daha da çoğaltmak için doğru yolda olduğundan eminiz” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler