Netflix, oyun geliştiricisi Night School Studio’yu satın aldığını duyurdu

Geçtiğimiz günlerde mobil oyunlarını piyasaya süren Netflix, bulut tabanlı oyun pazarına giriş yapmak için Night School Studio'yu satın aldığını duyurdu.

Netflix tarafından bugün yapılan açıklamaya göre şirket, “Oxenfree” ve “Afetrparty” gibi oyunlarla tanınan oyun geliştiricisi Night School Studio‘yu satın aldı.

Bir süredir bulut tabanlı oyun pazarına giriş yapmak istediğini belirten şirketin oyun geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Mike Verdu, Night School’un satın alınmasıyla ilgili açıklama yaptı. Verdu, Night School’un “sanatsal mükemmelliğe olan bağlılığı ve kanıtlanmış sicili Netflix oyunlarının yaratıcı yeteneklerini ve kütüphanesini birlikte geliştirirken onları paha biçilmez ortaklar haline getiriyor” sözlerine yer verdi.

Netflix, geliştirilecek oyunlara uygulama içi satın alma gerekliliği olmaksızın, dizi ve filmlerde olduğu gibi Netflix üyeliğine dahil edeceğini paylaştı. Böylece, “her tür oyuncu ve her seviye için tasarlanmış özel oyunlar” platformda yer bulabilecek.

2014 yılında Disney Interactive’in eski kıdemli oyun tasarımcısı Sean Krankel tarafından ABD’de kurulan Night School Studio, artık Netflix’in bir yan kuruluşu olarak faaliyet gösterecek. Buna rağmen şirket, Oxenfree ve diğer Night School oyunları için Oxenfree II üzerinde çalışmaya ve “yeni oyun dünyaları oluşturmaya” devam edeceklerine dair bir güvence verdi. Krankel bugün yaptığı yazılı açıklamada “Netflix ekibi, stüdyo kültürümüzü ve yaratıcı vizyonumuzu korumak için azami özeni gösterdi” sözlerine yer verdi.

Bir süredir mobil oyunlar ile ilgili çalışmalar yaptığı bilinen Netflix, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili bir açıklama yapmış ve Polonya, İtalya ve İspanya’da üç yeni mobil oyununu tanıtmış ve piyasaya sürdüğünü duyurmuştu. Yaklaşık bir ay önce ise şirketi “Stranger Things” serisiyle bağlantılı iki oyununu piyasaya sürmüştü.

Güncel İçerikler