Tayland merkezli fintech girişimi Ascend Money, 150 milyon dolar yatırımla 1.5 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Güneydoğu Asya'da 50 milyon kişiye hizmet veren fintech girişimi Ascend Money, bölgenin ilk fintech unicorn girişimi olmayı başardı.

Dijital cüzdan hizmeti Tayland merkezli fintech girişimi Ascend Money, bugün 1,5 milyar dolarlık bir değerleme ile 150 milyon dolar değerinde C Serisi bir yatırım turunu kapattığını duyurdu.

Ascend Money’nin ana hissedarı Charoen Pokphand Group tarafından yönetilen C Serisi finansman turuna Bow Wave Capital Management ve Ant Group da katılım sağladı. Ascend Money, yeni fonlamayı dijital cüzdan uygulamasını büyütmek ve dijital borç verme dijital yatırımdan Güneydoğu Asya’daki sınır ötesi havale işlemlerine kadar uzanan dijital finansal hizmetlerini genişletmek için kullanmayı planlıyor. Tayland, Endonezya, Vietnam, Myanmar, Kamboçya ve Filipinler olmak üzere altı ülkede küresel operasyonlarını güçlendirmeyi hedefliyor.

2013 yılında kurulan şirket, Tayland merkezli bir dijital cüzdan platformu olan True Money’nin bir yan kuruluşu olarak hizmet vermektedir. Ascend Money, Güneydoğu Asya bölgesinde 650 milyon insanın yarısından fazlasının finansal hizmetlere yeterli erişimden yoksun olduğuna dikkat çekiyor. 8 yıl önce bölgeleri için değişiklik yapmak isteyen bir grup genç tarafından kurulan platform, başlangıcından bu yana Güneydoğu Asya’da 50 milyon kişiye hizmet veren Tayland’ın ilk fintech unicorn girişimi olmayı başardı.

Ascend Money Eş Başkanı Tanyapong Thamavaranukupt, e-ödemedeki büyümenin Güneydoğu Asya dijital bir ekonomiye ve nakitsiz bir topluma doğru ilerlerken tüketicilerin harcama alışkanlıklarının değiştiğini gösterdiğini söylüyor. Pandemi döneminde sosyal mesafe ve temassız işlemler kapsamında yapılan e-ödemeler, büyük bir artış görerek kullanıcıların alışveriş alışkanlıklarında önemli bir değişiklik yarattı.

Bow Wave Capital Management’ın kurucusu ve CEO’su Itai Lemberger, yatırım haberinde yaptığı açıklamada “Pandeminin yıkıcı etkileri Güneydoğu Asya’da dijital ekonominin büyümesini hızlandırdı” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler