Sürdürülebilir ve antika eşya bulmayı kolaylaştıran Vinterior, 8 milyon sterlin yatırım aldı

Londra merkezli eski ve antika mobilya pazarı Vinterior, A Serisi turunda 8 milyon sterlin yatırım aldı. Şirketin yeni yatırımcısı Active Partners tarafından yönetilen A serisi finansman turuna mevcut yatırımcı Venrex de destek verdi.

Sandrine Zhang Ferron ve Leslie Fournier tarafından kurulan Vinterior, ikinci el, benzersiz ve sürdürülebilir bir eşya bulmanın zorluğundan 2016 yılında doğdu. “Hızlı mobilya” kültürünü terk etmek isteyen çok sayıda tüketiciye hitap edecek bir uygulama geliştirmek isteyen ikili, teknolojinin gücünden yararlanarak kısa süre içerisinde dijital ortama giriş yaptılar. Böylece, gerçekten benzersiz ve sürdürülebilir antika eşya bulunmasını kolaylaştıran girişim, müşterilerin evlerini anlamlı bir şekilde dekore etmelerine olanak tanıyor.

Beş yaşındaki girişim, yalnızca müşterilere hizmet vermekle kalmıyor; Londra’da ve dünya genelindeki bayilerle işbirliği yapıyor. Şirket, şu anda 30’dan fazla ülkede 1.800’den fazla satıcıyla ortaklık yapıyor. Yıldan yıla %120 büyüme kaydeden Vinterior, şu anda 43 kişilik bir ekibe sahip ve antika varlıkları 200 milyon dolar değerin üzerine taşıdı.

Vinterior CEO’su Zhang Ferron yaptığı açıklamada, “Vinterior’u, vintage’in daha iyi, daha sürdürülebilir bir tüketim yolu ve evinizi gerçekten benzersiz ve anlamlı bir şekilde dekore etmenin bir yolu olduğu inancıyla kurduk” sözleriyle insanların şık ve sürdürülebilir bir şekilde yaşama seçeneğine sahip olması gerektiğine inandıklarını söyledi.

Active Partners’dan Tom Profumo, “Vinterior, güzel ve yüksek kaliteli mobilya ve ev aksesuarlarından oluşan olağanüstü koleksiyonu ile her ev için bir şeyler sunar ve dünyanın her yerindeki tüketicilere vintage pazarına erişim sağlar” dedi ve döngüsel ekonominin yükselişinde Vinterior benzeri girişimlerin önemine dikkat çekti.

Güncel İçerikler