100 milyon dolar yatırım alan StreamElements, içerik üreticiler için daha fazla araç geliştirmeyi hedefliyor

İçerik üreticilere ücretsiz üretim ve analiz araçları sunan StreamElements, SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde 100 milyon dolar yatırım aldı.

Twitch, YouTube ve Facebook gibi platformlar için canlı yayın yapan ve talep üzerine video yapan kişilere üretim ve analiz araçları sağlayan StreamElements, 100 milyon dolarlık bir fon topladığını duyurdu.

SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde yürütülen turda yeni yatırımcılar PayPal Ventures ve MoreTech‘in yanı sıra mevcut yatırımcılardan State of Mind Ventures, Pitango, Menorah ve Mivtach Shamir gibi isimler karşımıza çıkıyor.

Canlı yayın ve pazarlamada büyük bir işletme olmanın yanı sıra talep üzerine daha fazlasını yapmak, özellikle zaten 1,1 milyon kişi tarafından kullanılan platformuna daha fazla içerik oluşturucu getirmek için kendi platformundaki araçları geliştirmeye devam etmek amacıyla bu finansmandan faydalanmayı planlıyor. Şu anda üretici araçlarının tamamını ücretsiz olarak sunan StreamElements, marka ortaklıklarından gelir elde etmeyi hedefliyor.

Tel-Aviv/Los Angeles merkezli StreamElements, içerik üreticilerin işlerini oluşturmalarına ve üretirken para kazanmalarına yardımcı olan platformu sayesinde yaratıcı ekonominin ne kadar kazançlı ve büyük hale geldiğini göstermiş oldu. Şirketin kendi prodüksiyon ve para kazanma özelliklerini oluşturan video platformlarının çoğu da dahil olmak üzere, yaratıcı ekonomi olarak adlandırılan geniş bir yelpazede diğerleriyle rekabet ettiği düşünüldüğünde son yatırımın değeri oldukça büyük.

Kurucu ortak Gil Hirsch yaptığı açıklamada, “Amacımız yaratıcıların olduğu her yerde olmaktır, bu da örneğin yeni fonları kullanarak Trovo’daki varlığımızı geliştirmek gibi yeni platformlara genişlemek anlamına gelir” sözlerine yer verdi. Finansman haberlerinin yanı sıra iş odaklarını keskinleştirmek için de bazı önemli yönetici değişiklikleri duyuruyor. Gil Hirsch, şirketin CEO’su olurken, kurucu ortak ve CEO rolünü üstlenen Doron Nir,  başkan oluyor.

Güncel İçerikler