Depo yönetim robotları geliştiren Hai Robotics, 200 milyon dolar yatırım aldı

Çin merkezli akıllı depo girişimi Hai Robotics, 200 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Otonom depolama sistemleri geliştiren Çin merkezli akıllı depo girişimi Hai Robotics, bugün iki ayrı hisse senedi üzerinden C ve D serisi finansman turlarında 200 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

C Serisi finansman, Sequoia Capital China, Source Code Capital, VMS, Walden International ve Scheme Capital’in katılımıyla 5Y Capital tarafından yönetilirken, D Serisi tur Capital Today liderliğinde ve şirketin mevcut yatırımcıları Sequoia Capital China, 5Y Capital, Source Code Capital, Legend Star ve 01VC katılımıyla gerçekleştirildi.

Hai Robotics, bugünlerde depo robotları inşa eden bir dizi yeni girişim ve büyük teknoloji şirketlerinden yalnızca biri. Girişim, lojistik depo endüstrisi için robotik teknolojisi ve yapay zeka algoritmaları aracılığıyla depo otomasyon çözümleri sağlayan otonom bir vaka işleme sistemi (ACR) geliştiriyor. Şirket, yaptığı açıklamada robot kontrolü ve depo yönetimi gibi alanlarda 400’den fazla küresel patente sahip olduğunu söyledi. Hai Robotics, konuşlandırılan 2.000 ACR robotuyla giyim, e-ticaret, elektronik, ilaç, enerji ve otomotiv gibi çeşitli endüstrilerde dünya çapında 200’den fazla proje yürütüyor.

Bu yıl mart ayında B+ finansman turunda 15 milyon dolar yatırım alan şirket, yeni finansmanı son teknoloji robot filosunu teknolojik yükseltmelerle desteklemek, küresel pazara daha fazla nüfuz etmek, yetenekli kişileri işe almak ve tedarik zinciri yönetimini desteklemek için kullanmayı planladığını açıkladı. 2016 yılında kurulan Hai Robotics, paketleme ve sevkiyat siparişlerini işlemek için Avustralya’nın en büyük çevrimiçi kitapçısı Booktopia’da HAI’nin depo robotlarını konuşlandırarak bu yıl Avustralya’ya girmişti. Şirketin ayrıca, Hong Kong, Japonya, Singapur, ABD ve Hollanda’da beş denizaşırı iştiraki ve 30’dan fazla ülkede uluslararası müşterileri bulunuyor.

Hai Robotics’in kurucu ortağı ve CEO’su Richie Chen yaptığı açıklamada, “Gelecekteki ana yönelimimiz, denizaşırı pazarı genişletmeye ve hizmetimizi yerelleştirmeye odaklanacak” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler