Açık bankacılık platformu TrueLayer, 130 milyon dolar yatırım alarak 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Londra merkezli TrueLayer, bugün Tiger Global ve Stripe liderliğinde 130 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Açık bankacılık sisteminin önemli oyuncularından olan TrueLayer, bugün 130 milyon dolar yatırım alarak 1 milyar doların biraz üzerinde bir değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Açık bankacılık, uygulama programlama arayüzleri (API) aracılığıyla ve belirli kurallar kapsamında bankaların sistemlerini doğrudan geliştiricilere açmasına izin veriyor. Geliştiricilere açık bankacılık tabanlı hizmet etkinleştirmeleri için teknoloji sağlayan Londra merkezli girişim, bugün Tiger Global Management ve Stripe liderliğinde yönetilen önemli bir finansman turunun haberini duyurdu ve 1 milyar doların üzerinde bir değerlemeye ulaşarak unicorn girişimler arasında yer almayı başardı.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Francesco Simoneschi, bankacılığın herkese açılması ve aracılar arasındaki sürtüşmelerin ortadan kaldırılması gerektiğine inandığını söyleyerek açık bankacılığın verimli bir alternatif olduğuna dikkat çekti. TrueLayer, teknolojisinin sağladığı açık bankacılık işlemlerini gerçekleştiren “milyonlarca” tüketiciye sahip olduğunu ve yaklaşık 10.000 geliştiricinin açık bankacılık standartlarına dayalı hizmetler oluşturduğunu söylüyor. Şirket, bu yıl şimdiye kadar müşteri tabanını ikiye katladı ve ödeme hacminde %400 ile %800 artış görerek “milyarlarca” dolarlık ödeme gerçekleştirdi.

Tiger Global’in ortağı Alex Cook yaptığı açıklamada, “Alternatif ödeme yöntemlerine geçiş, çevrimiçi ticaretin küresel büyümesiyle hızlanıyor ve TrueLayer’ın bu ödeme yöntemlerini daha erişilebilir hale getirmede merkezi bir rol oynayacağına inanıyoruz” sözlerine yer verdi.

TrueLayer, bu finansmanı özellikle ödeme ağını daha fazla bölgeye genişletmek, daha fazla bankanın bu ağa entegre olmasını sağlamak ve ayrıca daha fazla müşterinin açık bankacılık hizmetlerinden faydalanmasını sağlamak için kullanmayı planlıyor. TrueLayer müşterileri arasında dijital bankacılık hizmeti Revolut, kripto ödeme uygulaması MoonPay ve açık bankacılık tabanlı ödemeleri etkinleştirmek için hizmet veren Cazoo gibi isimler yer alıyor.

Güncel İçerikler