565 milyon dolar yatırım alan Fivetran, veri entegrasyonu şirketi HVR’yi satın alıyor

Andreessen Horowitz liderliğinde 565 milyon dolar yatırım alan Fivetran, 5,6 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Veri bağlantısı şirketi Fivetran, dün 5,6 milyar dolarlık değerleme üzerinden 565 milyon dolarlık bir yatırım aldığını duyurdu. Ayrıca, bu yılın ikinci satın alımını yapan şirket, 700 milyon dolar nakit ve hisse senedi karşılığında veri entegrasyonu rakibi olan HVR‘yi satın aldı.

Andreessen Horowitz tarafından yönetilen D serisi finansman turuna General Catalyst, CEAS Investments ve Matrix Partner gibi mevcut yatırımcıların yanı sıra, yeni yatırımcılar ICONIQ Capital, D1 Capital Partners ve YC Continuity da katıldı. Toplamda 730 milyon dolar yatırım alan ve en son 1,2 milyar dolarlık bir değerlemeyle 100 milyon dolar yatırım alan şirket, son finansmanın ardından 5 kat değerlenmiş oldu.

Bu yılın başında Teleport Data‘yı satın alarak satın alma yoluyla işlevselliğini ve müşteri sayısını artırmayı hedefleyen Fivetran, şimdi ise bir rakip olan HVR’ı satın alarak pazardaki yükselişini hızlandırmak istiyor.

Oakland, Kaliforniya merkezli şirketten yapılan açıklamada, “700 milyon dolar değerinde bir nakit ve hisse senedi anlaşması olan satın alma, Fivetran’ın tüm endüstriler ve tüm müşteri türleri için veri entegrasyonu liderlerinden biri olarak pazar konumunu güçlendiriyor” sözlerine yer verildi.

Veri kopyalama konusunda uzmanlaşmış HVR’ın satın alınmasıyla Fivetran, yaptığı basın açıklamasında “güvenlik, performans veya kullanım kolaylığından ödün vermeden dünyanın en kritik iş verileri için modern analitik” sağlamada iyi bir konumda olacağını söyledi. Ayrıca şirket, satın alma işlemi sona erdiğinde müşteriler ve işletmelerin verilerini gerçek zamanlı olarak çoğaltmasına olanak tanıyan “değişiklik verisi yakalama” (CDC) teklifi de dahil olmak üzere HVR’nin çeşitli veri çoğaltma ürünlerine erişim kazanacağını söyledi.

Güncel İçerikler