Online danışmanlık ve yaşlı bakım hizmeti veren dijital sağlık platformu: EpiCura

Kişiselleştirilmiş dijital sağlık platformu EpiCura, Europ Assistance liderliğinde 5 milyon euro yatırım aldı.

İtalya’nın ilk dijital sağlık platformlarından biri olan EpiCura, Europ Assistance liderliğine yönetilen finansman turunda 5 milyon euro değerinde üçüncü sermaye artırımını kapattığını duyurdu. 2017 yılında kurulan şirket, toplamda 8 milyon euro yatırım almış oldu.

EpiCura, sağlık ve sosyal bakım hizmetlerini telefon ve video danışmanlığı ve uzun süreli yaşlı bakım hizmeti aracılığıyla kullanıcıların evlerine ulaştırıyor. Hastaların ihtiyaç duydukları her yerde, haftanın her günü, 24 saatten daha kısa bir sürede hizmet almalarını ve rezervasyon yapmalarını sağlayan kişiselleştirilmiş bir son teknoloji hizmeti sağlıyor. Platform ayrıca, ülke çapında profesyonel ve yetkili tesis ağları sunarak kullanıcılara geniş çaplı bir sağlık hizmeti veriyor.

Şu anda İtalya genelinde 10’dan fazla şehirde hizmet veren EpiCura, ülkede 3.000’den fazla aile tarafından %100’e yakın memnuniyet oranına sahip bir uygulama olduğunu iddia ediyor. Şirket, geçtiğimiz sene aralık ayında tüm bürokratik görevlendirme ve işe alım görevlerinin yönetimine ek olarak gece bakıcıları, sürekli bakım ve birlikte yaşayan bakıcılar dahil uzun vadeli yaşlı bakımında pazara yeni bir çözüm getirmişti. Bu hizmetini piyasaya sürmesinden bu yana EpiCura, toplamda 3.000’den fazla aileyle birlikte çalıştığını ve 31 bin saatin üzerinde hizmet sağladığını söylüyor.

Evde tıbbi bakımın İtalyan ailelerin çeşitli ihtiyaçlarına bir çözüm olduğunu ve aynı zamanda devlet hastanelerinin yükünü hafiflettiğini ileri süren EpiCura CEO’su ve kurucu ortağı Gianluca Manitto, EpiCura’nın yalnızca bu vizyonu doğrulamakla kalmayıp daha eksiksiz ve verimli teklifler sunmaya hazırlandığını da söyledi. Manitto, “Yeni finansal kaynaklarla, ekibin büyümesini güçlendirmenin yanı sıra, dijital sağlık platformumuzu yenilemeye ve daha verimli ve hızlı erişilebilirlik sağlayarak evde bakım ve video danışmanlık hizmetleri ile yeni şehirlerde kullanılabilirliğini artırmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Güncel İçerikler