Serbest meslek sahiplerinin vergi ve finans süreçlerini yönetmelerine yardımcı olan girişim: Accountable

Serbest çalışanların vergi ödeme süreçlerini yönetmelerine yardımcı olan Berlin ve Brüksel merkezli Accountable, 5,7 milyon euro yatırım aldı.

Berlin ve Brüksel merkezli fintech girişimi Accountable, Avrupa’nın en hızlı büyüyen segmenti olan serbest meslek sahibi profesyonellere odaklanarak stres kaynağı olabilen vergi ve finans gibi konularda yardımcı oluyor.

2017’de kurulan ve 2019’da 2 milyon euro başlangıç fonu alan Accountable, kullanıcıların telefonlarından vergi ödemelerine, Almanya ve Belçika’da güçlü bir varlığa sahip olmalarına olanak tanıyan eksiksiz bir vergi çözümü sunuyor. Belçika’da 10.000’den fazla kullanıcıya ulaşan şirket, son 12 ayda kullanıcı tabanını 4 kat büyüterek hızlı bir büyüme gördüğünü söylüyor. Ekip şimdi Berlin ve Brüksel’deki lokasyonlarından da 15 yeni üye aldığını belirtti.

Accountable bugün, Londra merkezli Stride.VC liderliğindeki A Serisi turda, Connect Ventures, Revolut ve Wise’daki ilk melek yatırımcılardan 5,7 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. Bu turla birlikte hizmet verdiği güçlü iki pazardaki büyümesini hızlandırmak ve önümüzdeki 12 içinde Avrupa’daki üçüncü pazarına giriş yapmayı hedefliyor.

Accountable kurucu ortağı ve CEO’su Nicolas Quarré, şirketin amacının Avrupa genelinde kendi şartlarına göre ve kendileri için çalışmaya karar vermiş milyonlarca insan olan serbest çalışanların finansmanını güçlendirmek olduğunu söylüyor. Ancak bu yolda orta çağa sıkışıp kalındığını vurgulayan Quarré, Accountable’ın bunu değiştirmeyi ve serbest çalışanları vergi planlaması ve karmaşık muhasebe zincirlerinden kurtarmayı amaçlayarak çalışanların kendi işlerine ve müşterilerine odaklanabileceğine dikkat çekiyor.

Girişim, başlangıçta ilk olarak serbest çalışanların en karmaşık sorunlarından olan vergi borçlarına odaklandı ve mobil bir cihaz geliştirerek ne kadar nakitleri olduğunu hesaplamaya başladı. Basit ve kapsamlı bir vergi çözümü sunan şirket, kullanıcıların vergilerini sorunsuz ve doğru zamanda hesaplamasına ve dosyalamasına olanak tanıyor.

Güncel İçerikler