Xiaomi, Smart Glasses adını verdiği ilk akıllı gözlüğünü tanıttı

Xiaomi, Smart Glasses adını verdiği ilk akıllı gözlüğünü duyurdu. Henüz geliştirme aşamasında olan gözlüğün ne zaman piyasaya çıkacağı bilinmiyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, kullanıcıları için geliştirdiği yeni ürünlerini duyurmaya devam ediyor. Facebook ve Ray-Ban ortaklığı ile üretilen Ray-Ban Stories akıllı gözlüklerden sonra Xiaomi’de akıllı gözlük piyasasına adım atarak Smart Glasses adını verdiği akıllı gözlüğünü kullanıcıları ile buluşturdu.

Şık tasarımı ile stiline önem veren kullanıcılara hitap eden Smart Glasses, standart gözlük formuna sahip olsa da içerisinde yer alan özellikler ile öne çıkıyor. Gözlük içerisinde yer alan MicroLED ekranı ile hem dışarıyı hemde ekranı görmenizi sağlıyor.

0.13 inç minik bir ekranı bulunan gözlüğün ekranı aslında yüksek bir ekran yoğunluğuna sahip. Bu yüksek ekran yoğunluğu ile iyi bir deneyim sunan Xiaomi Smart Glasses, 180 derece ışığı kıran optik frekans yönlendirici lens de barındırıyor. MicroLED ekran, optik frekans yönlendirici lensin mikroskobik ızgara yapısı sayesinde ışınları insan gözüne doğrudan iletme özelliğine sahip.

İç lensin üzerine yerleştirilen ızgara yapı sayesinde ışık, eşsiz bir kırılmaya uğrayarak insan gözüne güvenli bir şekilde ulaşıyor. Xiaomi, bu adımı ile sağlık ve güvenliği de ihmal etmiyor. Kırılma esnasında yaşanan ışığın sınırsız kez yayılması olayı, gözlüğün kullanımını da büyük ölçüde arttırıyor denilebilir.

2 milyon nitlik parlaklığa ulaşabilen Monokrom ekrana ek olarak gözlükte tüm marifetleri sağlayan çok ufak bir çip de bulunuyor. Gözlükte bulunan özellikler ise bir akıllı telefonda yapabildiklerinize oldukça benziyor.

Kullanıcılar ekranı sayesinde arama yapabiliyor, navigasyona ulaşabiliyor veya kamerası ile fotoğraf çekimi yapabiliyor. 51 gram ağırlığa sahip olan bu gözlük, akıllı telefona gelen anlık bildirimleri de görebilmenizi sağlıyor. Android işletim sistemini çalıştıran bu gözlük, 4 çekirdekli bir ARM işlemciden güç alıyor.

Bluetooth ve Wi-Fi gibi bağlantı noktalarının da yer aldığı gözlükte 5 MP’lik kamera da yer alıyor. Bu kamera fotoğraf ve video çekmenize olanak sağlıyor. Gözlük üzerinde yer alan 497 bileşen sayesinde bu yetenekleri kazanan gözlük, gerçek zamanlı çeviri de yapabiliyor.

Gelişme aşamasında olan bu gözlüğün resmi satış tarihi ve fiyatı ise henüz bilinmiyor. Test aşamalarının tamamlanması ile piyasadaki yerini alması bekleniyor.

Güncel İçerikler