Bulgaristan merkezli erken aşama yatırım fonu LAUNCHub Ventures, Türk girişimlerin başvurularını bekliyor

Todor Breshkov ve seri girişimci Lyuben Belov tarafından Bulgaristan merkezli kurulan erken aşama yatırım fonu LAUNCHub Ventures, Türk girişimlerin başvurularını bekliyor.

Konuk yazarımız Günce Önür, sizlere Bulgaristan merkezli LAUNCHub Ventures’tan bahsedecek.

Türk girişimlere yatırım yapmak isteyen yabancı fonlar serimin ikinci yazısında komşumuz Bulgaristan merkezli LAUNCHub Ventures’ı sizlere tanıtmak isterim.

LAUNCHub Ventures yaklaşık 10 yıl önce yatırım bankacılığı alanında tecrübeli Todor Breshkov ve seri girişimci Lyuben Belov’ın bir araya gelmesi ile temelleri atılan Doğu Avrupa’nın en eski VC fonlarından biridir. Şu ana kadar 40’dan fazla girişime yatırım gerçekleştirmiş olan LAUNCHub Ventures, aktif olarak farklı ekosistemleri ve girişimleri yatırımları ile destekliyor. LAUNCHub Ventures, şu ana kadar gerçekleştirdiği yatırımlar ve exitler ile bölgedeki en eski ve başarılı VC fonlarından biri olarak tanınıyor.

Erken aşama teknoloji girişimlerin çekirdek ve seri A yatırım turlarına katılan LAUNCHub Ventures, Orta ve Güneydoğu Avrupa bölgelerinden (SEE & CEE) girişimlere yatırımlar gerçekleştiriyor. Aynı zamanda bu bölgelerden olan girişimcilerin Londra, San Francisco gibi şehirlerde kurdukları girişimleri de yakından takip ettiklerini özellikle belirtiyor kendileri.

70 milyon Euro büyüklüğünde bir fona sahip olan LAUNCHub Ventures ekibi, minimum 500 bin Euro ile başlayıp 2 milyon Euro’a kadar yatırım yapabildiklerini belirtiyor. Kendileri ilk yatırım sonrasında girişimleri gelecek yatırım turlarında da devam yatırımları ile desteklemeye devam ediyor. LAUNCHub Ventures’ın yatırım alanları arasında SaaS, Fintech, Proptech, Big Data, AI, Marketplace, Dijital Sağlık, Blockchain, IoT gibi sektörler yer alıyor.

Son birkaç yılın kendileri için en başarılı yıllardan olduğunun altını çizen LAUNCHub Ventures ekibi, yapay zeka temelli kişisel finans uygulaması Charlie Finance’in ABD’de en hızlı büyüyen fintech girişimlerinden olan Chime tarafından satın alınmasınu, Nisan ayında spor yayın platformu FITE’ın TrillerNet tarafından satın alınmasını, yine bu yılın başında Cleanshelf’in LeanIX bünyesine girmesini ve son olarak 2020 yılında sektöründe öncü bulut tabanlı entegrasyon ve otomasyon girişimi Cloudpipes’ın Quick Base tarafından satın alınmasını, LAUNCHub portföyünden çıkan başarı hikayelerinden sadece birkaç tanesini olduğunu vurguluyor.

Son olarak LAUNCHub Ventures ekibi kendilerine ulaşmak isteyen girişimlerin, websitelerinde yer alan formu doldurarak kendilerine her zaman ulaşabileceklerini belirtiyor. Aynı zamanda girişimler LAUNCHub Ventures websitesinde daha detaylı bilgiye de ulaşabilirler.

Güncel İçerikler