Yapay zeka odaklı yeni nesil alarm ve güvenlik hizmeti sunan yerli girişim Eyedius, 4.1 milyon TL yatırım aldı

Kullanıcıların mevcut kameralarını kullanarak yapay zeka destekli alarm ve proaktif güvenlik hizmetleri sunan yerli girişim Eyedius, büyüme yatırım turunda 4 milyon 150 bin TL yatırım aldı.

Kullanıcıların mevcut güvenlik kameralarını kullanarak yapay zeka destekli alarm ve proaktif güvenlik hizmetleri sunan Eyedius, Türkiye ve global pazarda büyümesini hızlandıracak yeni yatırım turunu tamamladı.

4.1 milyon TL’lik bu yatırım turuna; Boğaziçi Ventures, Ak Portföy ve Bedri Güntay katıldı.

Yapay zeka tabanlı güvenlik çözümleri

2017 yılından bu yana yapay zeka destekli teknolojileriyle kullanıcılarına yenilikçi bir güvenlik hizmeti sunan Eyedius, ek bir donanım maliyeti oluşturmadan kullanıcıların mevcut güvenlik kamera görüntülerini saniye saniye otomatik olarak analiz ediyor ve riskli durum oluşması durumunda uyarılar üretiyor. İlk kurulduğu 2017 yılından bu yana yüz tanıma, insan tespiti takibi, özel obje tespiti algoritmalarını ve yüksek teknolojiye sahip bilgi birikimini, konut siteler, fabrikalar gibi büyük ölçekli firmalarda özel projeler olarak hayata geçiren ve uygulamaya koyan Eyedius, yeni yatırım turunun ardından sunduğu yüksek teknoloji her ölçekten işletmeye uygun hale getiriyor.

Pandemi sürecinin ekonomik etkisiyle mücadele eden işletmelere yönelik daha verimli, daha akıllı ve bütçe dostu güvenlik çözümleri ile ulaşmayı hedefleyen Eyedius, işletmelerin güvenliğini daha teknolojik hale dönüştürecek. Daha çok büyük ölçekli işletmelerde kullanılan ileri teknolojiye sahip güvenlik çözümleri artık Eyedius ile her işletme için ulaşılabilir hale gelecek.

İşletmelerde Eyedius güvenliği

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin tercih ettiği geleneksel alarm hizmetini, yapay zeka teknolojisi ile geleceğe taşıyan Eyedius, kullanıcıların mevcut kamera ve bilgisayarına ek herhangi bir donanım gerektirmeden çalışması sayesinde ek donanım maliyeti oluşturmuyor. Tamamen görüntülerin yapay zeka tarafından analiz edildiği Eyedius ile yanlış alarm ya da kamera izleme zorunluluğu da ortadan kalkıyor. Kullanıcıların kamera sayısından bağımsız aylık olarak kiralanabilen Eyedius, kullanıcılara aylık taahhüt zorunluluğu, cezai yaptırımlar ve cayma bedeli gibi kullanıcıları olumsuz etkileyen zorunluluklar olmadan esnek ödeme imkanları sunuyor. Bu sayede güvenlik hizmeti almak isteyen küçük ve orta ölçekli işletmeler ile yüksek teknoloji çözümlerini uygun fiyatlara buluşturuyor.

“Hedefimiz her ölçekten işletmeye en yüksek teknolojili güvenlik sunmak”

Geliştirdiğimiz yapay zeka destekli güvenlik çözümlerini her işletmenin kolaylıkla erişebileceği bir yapıya dönüştürdük diyen Eyedius CEO’su Gökhan Talat Tuna, yatırım süreci ile ilgili şu bilgileri verdi: “Kurulduğumuz ilk günden bu yana hedefimiz hayatın her alanını güvenli kılmak. 2017 yılından bu yana onlarca farklı kurumsal firma ile çalışarak güvenlik alanında görüntü işleme odaklı projelerimizi hayata geçirdik. Aldığımız bu yatırım ile amacımız ülkemizde özellikle pandeminin ekonomik açıdan yoğun bir şekilde etkilediği küçük ve orta ölçekli işletmeler için bütçe dostu, akıllı ve faydalı bir güvenlik sistemini sunarak, destek olmak. En önemli ihtiyaçlarımızdan biri olan güvenlik konusunda her işletmenin yüksek teknolojiye erişebilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 2022 yılından sonra ise Avrupa pazarına doğru büyümeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Güncel İçerikler