Fintech altyapı sağlayıcısı Integrated Finance, 500 Istanbul’un da katıldığı turda 2 milyon Pound yatırım aldı

Fintech altyapı sağlayıcısı Integrated Finance; Octopus Ventures, 500 Istanbul ve Superseed Ventures‘ın katıldığı turda, 2 milyon Pound yatırım aldığını açıkladı.

Integrated Finance, sağladığı API bağlantıları sayesinde finansal kuruluşlara ve fintech girişimlerine, dünyanın önde gelen finans şirketleri ile aynı kabiliyetleri veriyor. Müşterilerini tek bir API ile birçok banka ve finansal hizmet sağlayıcısına bağlayabilen ve aralarındaki iş akışlarını yönetebilen şirket, bu sayede fintech’lerin ve finansal kurumların hızlı bir şekilde ürünlerini pazara açmalarına destek oluyor.

Alistair Cotton, Daniel Cronin, Koray Argun ve Canay Özel tarafından kurulan Londra merkezli şirketin teknoloji ekibi Türkiye’de bulunuyor. Kurucu ekip daha önce beraber çalıştıkları şirkette farklı bankalar, finansal kuruluşlar ve fintech şirketleri ile kendi sistemlerini entegre ederken yaşadıkları zorluklardan çıkarak Integrated Finance’i kuruyorlar. Bu entegrasyonlara harcanan zamanın daha verimli bir şekilde müşterilere hizmet etmek için ayırılabileceğini farkeden ekip, Integrated Finance ile tek API bağlantısı üzerinden hizmet sağlayıcılara bağlanarak fintech’lerin ve finansal kuruluşların müşterilerine odaklanmasını sağlıyor.

Şirketin kurucularından Alistair Cotton, kuruldukları Aralık 2020 tarihinden beri şirketin hızla büyüdüğünü belirtti. “Müşterilerimizin yeni ürünler çıkarmalarını 3 kat hızlandırıyoruz, bu sayede kuruluşumuzdan beri müşteri sayımız 5 kat arttı” diyen Cotton, “Fintech’lerin güçlü finansal teknik altyapılar kurması gerekiyor, bunu da genelde hem zaman hem para kaybı yaşayarak kendileri inşa etmeye çalışıyorlar. Diğer yandan dünyada finansal teknolojiler ekosistemi geliştikçe, finan|sal kuruluşların ve fintech’lerin yararlanabileceği hizmet sağlayıcı sayısı giderek artıyor. Integrated Finance olarak biz bankalar ve finansal hizmet sağlayıcılar ile fintech’ler arasındaki bağlantıyı kolaylaştırarak, fintech’lerin hızlanmasını sağlıyoruz” diyerek Integrated Finance’in öneminin altını çizdi.

500 Istanbul ortaklarından Arın Özkula ise Integrated Finance’in fintech’ler için çok önemli bir rol oynayacağını belirterek, “Finansal teknolojiler dünyada ciddi bir büyüme yaşarken, tüm ekosistemi birbirine bağlayacak altyapı sağlayıcılarının önemi artıyor. Dünyadaki her şirket giderek daha fazla finansal hizmet sunmaya ve farklı ülkelere açılmaya başladıkça, bankalar ve finansal kuruluşlarla kolay çalışmaya olanak verecek altyapıları sağlayabilmek kritikleşiyor. Integrated Finance’in, İngiltere ve Avrupa’daki fintech’lerin yanında, Türkiye’den de global pazarlara açılmak isteyen fintech girişimlerini ve finansal kuruluşları ciddi şekilde hızlandırabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Integrated Finance, 500 Istanbul’un Arf ve Ango sonrası ikinci fonundan açıkladığı 3. yatırımı oldu. Önümüzdeki ay 2 yatırım daha açıklayacaklarını belirten Arın Özkula, sene sonuna kadar toplam 8 yatırım yapma hedefleri olduğunu belirtti.

Güncel İçerikler