Apple, 9. nesil iPad ve tamamen yenilenen iPad mini’yi duyurdu: İşte özellikleri ve fiyatı

Apple, "California Streaming" adını verdiği etkinliğinde yeni nesil iPad ve tamamen yenilenen iPad mini'yi duyurdu.

iPhone, iPad ve Apple Watch gibi cihazları ile dikkatleri üzerine çeken Apple, kullanıcıları için geliştirdiği yeni ürünleri ve hizmetleri duyurmaya devam ediyor. “California Streaming” adını verdiği etkinlikte yeni ürünlerini tanıtan Apple, 9. nesil iPad’i ve tamamen yenilenen iPad mini’yi kullanıcıları ile buluşturuyor.

9. Nesil iPad

Geçen yıl tanıtılan 8. nesil iPad’e göre 3 kat daha güçlü olan yeni iPad, A13 Bionic işlemci ile geliyor. Bu işlemci sayesinde Android tabletlere göre 6 kat daha güçlü işlemleri başarabiliyor. iPadOS 15 ile desteklenen bu güç, kullanıcılara daha önce deneyimlemedikleri bir güç vaadediyor.

Yeni iPad’de değişen tek şey çipi değil. 12 MP ultra geniş kamerası ile bizleri karşılayan 9. nesil iPad, geçtiğimiz sene tanıtılan iPad Pro’da gördüğümüz Center Stage özelliğini barındırıyor. Birinci nesil Apple Pencil ile kullanılabilen bu iPad’in arka kamerası ile 8 MP.

9. nesil iPad, bugünden itibaren ön sipariş verilebilecek ve haftaya ise satın almak mümkün olacak. Apple’ın 9. nesil iPad için belirlediği fiyat ise 329 dolar.

Tamamen yenilenen iPad mini

8.3 inçlik ekranı ile bizleri karşılayan iPad mini, Apple’ın söylediğine göre tamamen yeni bir tasarıma sahip. 4 farklı renk ile bizleri karşılayan iPad mini için Apple, daha çok mat renklere yer veriyor.

TouchID desteğinin de artık iPad mini’de de olduğunu paylaşan Apple, %80 daha güçlü bir CPU ile geliyor. Type-C bağlantı girişinin bulunduğu yeni iPad mini, 3.5 MP bağlantı hızına kadar indirme yapabiliyor. Aynı zamanda bu minik canavar, 5G desteği ile de güçlendirilmiş.

12 MP’lik arka kameranın bulunduğu bu yeni iPad mini, aksesuarlar ile de destekleniyor. Apple Pencil ile uyumlu olan bu cihaz, ona özel üretilen mini smart klavyesi ile de muhteşem bir uyum sağlıyor.

Tamamen yenilenen bu iPad mini, bugünden itibaren ön sipariş verilebilecek ve haftaya ise satın almak mümkün olacak. Apple’ın iPad mini için belirlediği fiyat ise 499 dolar.

Güncel İçerikler