300 milyon dolar yatırım alan SpotOn, 3.15 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Andreessen Horowitz liderliğinde 300 milyon dolar yatırım yazılım ve ödeme şirketi SpotOn, Appetize'ın satın almaya hazırlanıyor.

Restoranlar ve perakende işletmeleri için kapsamlı çözümler sunan yazılım ve ödeme şirketi SpotOn, Andreessen Horowitz liderliğindeki E serisi finansman turunda 300 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 3,15 milyar dolara çıkarmayı başardı.

Mevcut yatırımcılar DST Global, 01 Advisors, Dragoneer Investment Group, Franklin Templeton ve Mubadala Investment Company yatırımlarını ikiye katlarken Wellington Management ve Coatue Management gibi yeni yatırımcılar da tura katılım gerçekleştirdi. Splunk CEO’su Douglas Merritt ve Snowflake’in CFO’su Mike Scarpelli de tura katılan melek yatırımcılar arasında karşımıza çıkıyor.

2017’deki kuruluşundan bu yana toplamda 628 milyon dolar yatırım alan girişim, geçtiğimiz sene bu zamanlardaki 625 milyon dolarlık değerlemesini bugün 5 kat artırmayı başardı. Finansman, spor ve eğlence mekanları, tema parkları, hayvanat bahçeleri, üniversite kampüsleri ve daha fazlası gibi kurumsal işletmeler için önde gelen bir dijital ve mobil ticaret platformu olan Appetize‘i satın almak için kullanılacak. Şirket, 2018 yılında Emagine’i ve geçtiğimiz sene SeatNinja’yı satın aldığını duyurmuştu.

4 yaşındaki girişim, başlangıcından bu yana, restoranlara ve perakende işletmelerine ağırlık vererek KOBİ’lere yazılım ve ödeme teknolojisi sağlamaya odaklanmış olduğunu söylüyor. Appetize’nin satın alınması, SpotOn’un kurumsal alana erişimini büyük ölçüde genişletecek ve Appetize, SpotOn olarak piyasada faaliyet gösterecek. İki şirket yetenekli ekiplerini birleştirerek Live Nation, LSU, Dodger Stadium ve Urban Air gibi etkileyici şirket ve organizasyon listesini içeren müşteri tabanını büyütmeyi hedefliyor.

Appetize’ın 300 çalışanı SpotOn’un 130 çalışanıyla birleşecek ancak SpotOn kurucu ortağı ve CEO’su Zach Hyman, ürün ve teknoloji ekibinde 500’den fazla çalışanın olacağını söylüyor. Hyman, şirketin bu kadar kısa sürede bir yatırım almayı beklemediğini ancak bunun Appetize’ı satın almak için bir fırsat yarattığına dikkat çekti.

Güncel İçerikler