250 milyon dolar yatırım alan Boston merkezli BitSight, siber risk değerlendirme şirketi VisibleRisk’i satın alıyor

Siber güvenlik derecelendirme alanında öncü olan BitSight, Moody's'ten 250 milyon dolar yatırım alarak 2,4 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Boston merkezli BitSight, 250 milyon dolar yatırım alarak 2,4 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu. Şirket ayrıca, açıklanmayan bir değer karşılığında İsrail merkezli siber risk değerlendirme şirketi VisibleRisk‘i satın aldı.

Moody’s Corporation, kapsamlı, entegre ve endüstri lideri bir siber güvenlik risk platformu oluşturmak için BitSight’ın tekliflerini ve yeteneklerini daha da geliştiren önemli bir yatırım yaptı. Son aylarda siber saldırıların ve fidye yazılımlarının katlanarak artması, kuruluşlara yüz milyarlarca dolara mal olmasının yanı sıra işletmelerin istikrarını ve itibarını da zedeledi. Moody’s Investors Service, siber güvenlik açığı ve ve etkisine ilişkin bir inceleme yaparak orta-yüksek riskli 13 sektör belirlediğini duyurmuştu. Moody’s, siber güvenlik derecelendirmesinde öncü olan BitSight’a yaptığı yatırımla siber güvenlik konusuna verdiği önemi vurgulamış oldu.

BitSight, küresel piyasa katılımcılarının derecelendirmeler, analitikler ve performans yönetimi araçları aracılığıyla siber riski anlamalarına yardımcı olur. Çok sayıda Fortune 500 şirketi, devlet kurumu, sigorta şirketi ve varlık yöneticisi dahil olmak üzere 2.300’den fazla küresel müşteriye benzersiz içgörüler sunuyor. Şirket, VisibleRisk’i satın alarak benzersiz bir derinlemesine siber risk değerlendirme yeteneğine ve bir şirketin siber riske karşı finansal maruziyetini analiz etme ve hesaplama yeteneğine sahip olduğunu belirtiyor.

Moody’s başkanı ve CEO’su Rob Fauber yaptığı açıklamada, BitSight’ı siber güvenlik derecelendirme alanında bir lider olarak tanımladı. 2011 yılında kurulan ve dış finansmanda toplamda 155 milyon dolar yatırım alan BitSight, yalnızca 500 çalışana sahip. BitSight Başkanı ve CEO’su Steve Harvey, VisibleRisk’i satın almanın, giderek dijitalleşen bir dünyada müşterilerin siber riskleri yönetmelerine yardımcı olmak için erişimlerini genişleteceğini vurguladı.

Güncel İçerikler