Vivo’nun modüler kamera patenti, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’ne yaptığı başvurusu sırasında sızdırıldı

Vivo'nun 2020 yılında konsept olarak tanıttığı modüler kamera konsepti, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü'ne yaptığı patent başvurusu ile sızdırıldı.

Çin merkezli teknoloji devi Vivo, kullanıcılarına yeni deneyimler sunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda LG’den gördüğümüz modüler parça konseptini devam ettiren Vivo, geçtiğimiz günlerde kullanıcıları heyecanlandıran benzer bir patent başvurusunda bulundu.

2020 yılının Ekim ayında IFEA konsept modeli ile geçtiğimiz senelerde bir kez daha gündeme gelen Vivo, bu modeli için çalıştıklarını belirtir bitelikte olan bir patent başvurusunda bulundu. Modüler kamera konseptinin yer aldığı patent, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) tarafından sızdırılarak ortaya çıktı.

Telefon üreticilerinin böyle bir adım atmasının nedeni olarak şirketlerin çentikleri kaldırmak istemesi söylenebilir. Ekran altı teknolojilerin ortaya çıkması, bu probleme bir çözüm niteliğinde olsa da maalesef bu probleme net bir çözüm getirmiyor. Ekran altı kamera teknolojisinde kameranın üzerinde daha düşük pikselde bir ekran yer alıyor. Bu durum her ne kadar kullanıcıya belli edilmese de üreticiler bunun fazlasıyla maaliyetli olduğunu dile getiriyor.

Vivo, yeni patenti ile kamera modülü istenildiği gibi çevrilebiliyor. Böylece 180 derecelik tam bir ön-arka kamera formu ile karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda kameranın uzaktan da çekim özelliği bulunuyor. Bu durum aynı bir Apple Watch ile uzaktan telefona komut verme özelliğine benziyor.

Yayınlanan patent, “Elektronik cihaz” olarak adlandırılıyor ve 20 sayfadan oluşuyor. Ortaya çıkan belgelerde yeni teknolojinin 3 farklı şekilde kullanılabileceği belirtiliyor. Ön tarafı ekrandan oluşan modülün arka tarafında ise kamera bulunuyor. Mıknatıslı yapısı ile üst bölüme kolayca yerleştirilebiliyor. Modülün, 180 derecelik döndürülebilir yapısından dolayı yüksek çözünürlüklü selfie moduna izin verdiğini de hatırlatalım.

Vivo’nun bu patenti ne zaman hangi telefonuna koyacağı ise henüz bilinmiyor ancak patent başvurusundan anlaşılacağı gibi bu modülün yer alacağı bir Vivo modeli, yakında kullanıcıların karşısına çıkabilir.

Güncel İçerikler