Instagram, ana sayfa akışında kaybolan kullanıcılara düzen sağlayacak yeni Favoriler özelliğini test etmeye başladı

Popüler sosyal medya platformu Instagram, ana sayfa algoritmasını daha da güçlendirecek yeni Favoriler özelliğini test etmeye başladı.

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, kullanıcı deneyimine önem verdiği özellikleri uygulamasına koymaya devam ediyor. Şirket, son güncellemesine ise kullanıcıların zaman akışlarında yaşadığı popüler bir soruna çözüm geliştirebilmek için çalışıyor.

Dijital dünyada yakın olduğumuz kişileri her ne kadar sosyal medya uygulamaları otomatik olarak algılasa da yakın olduğumuz kişileri elle de ekleyebilmemiz için Instagram, yeni özelliğini test ediyor. Bu özellik ile kullanıcılar, aynı yakın arkadaşlara ekler gibi favorilere kişileri ekleyip zaman akışlarında öncelikli olarak o kişilerin gönderilerini görebilecek.

Instagram hikayelerinden sonra gönderilerin daha az kullanıldığını belirten şirket, kullanıcıların daha uzak olduğu kişiler yerine yakınlarını görerek ana sayfa akışında gezme alışkanlığı kazanabileceğini söylüyor.

Henüz test aşamasında olan Favoriler özelliği, ilk olarak Twitter’daki bir mobil geliştirici tarafından fark edildi. Yapılan paylaşıma göre Instagram özellik hakkında şunları söylüyor:

“Favoriler sizin için en önemli Instagram hesaplarını kategorilendirmenize izin veriyor. Böylelikle arkadaşlarınızın veya yakından takip ettiğiniz içerik üreticilerinin paylaşımları akışın daha üst sıralarında görünür.”

Haziran ayında yayınladığı blog yazısına göre Instagram, şu an için takip ettiğiniz kişilerin en son paylaştıkları gönderilerin yanı sıra bir gönderiyle etkileşim kurma olasılığınız gibi diğer işaretlere göre de akışınızın sıralamasını belirliyor. Bu durumda aslında sizin görmek isteyeceğiniz içerikler, ana sayfada değil takipçilerinizin paylaştıklarını ana sayfanıza düşüyor.

Instagram bu hareketi ile ana sayfa algoritmasını daha da güçlendirecek ve kullanıcı deneyimini oldukça arttıracak gibi duruyor. Bu özelliğin resmi olarak yayınlanıp yayınlanmayacağı ise henüz belli değil. Özelliği belirli kitlelerin testine açan Instagram’ın bu özelliğine, Ayarlar’da bulunan Yakın Arkadaşlar seçeceğinin hemen altından erişebilirsiniz.

Güncel İçerikler