Girişim Sermayesi Yatırım Fonları da artık kitle fonlama sistemlerinde işlem yapabilecek

fonbulucu‘nun çatı şirketi Global Kitle Fonlama Platformu A.Ş. ve Maqasid Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş.‘nin ortak kurduğu ve ilk fon büyüklüğü 20 milyon TL olan fonbulucu GSYF, platformda yatırımcı kaydının onaylanması ile bir Paya Dayalı Kitle Fonlama Platformunda ilk Yatırımcı Kaydı yaptıran Girişim Sermayesi Yatırım Fonu oldu.

Bu sistem kaydı sayesinde bir GSYF ‘nin girişimlere hiçbir prosedüre takılmadan, zaman harcamadan ve imza işlemi dahi gerekmeden yatırım yapabilmesinin yolu açıldı.

Konu hakkında bilgi veren fonbulucu GSYF Yatırım Komitesi Üyesi Hakan Yıldız, “Bu başlı başına bir devrimdir. 11 Mayıs 2021 ‘de ilk Paya Dayalı Kitle Fonlama kampanyamızı duyurmuş ve hem bireysel yatırımcıları hem nitelikli hem de kurumsal yatırımcıları sisteme davet etmiştik. Bugünkü gelişme ile bir Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun Kitle Fonlama Sistemi üzerinden dilediği girişime dilediği miktarda hızlı, kolay ve güvenli yatırım yapma imkânı doğdu. Bu sayede uzun zaman alan ve birçok prosedürü bulunan fon yatırımları iki dakika içerisinde gerçekleşebilecek. Ayrıca fonlarımızın bu yatırımları Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdindeki hesaplarında kaydi olarak tutulacağından hiçbir ek işlem gerekmeyecek. Hem girişimcilik hem de yatırımcılık için gerçekten son derece inovatif ve önemli bir an. Tüm Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarımızı sisteme kaydolmaya davet ediyorum. Gelin hep beraber bu ağır bürokrasiden kurtulalım ve çok dinamik olan girişimciliğin geliştirilmesi için beraber çaba sarfedelim.” dedi.

Paya Dayalı Kitle Fonlama sistem paydaşları olan e-devlet, MKK, Takasbank ve fonbulucu‘nun geliştirdiği sistem sayesinde tamamen dijitalleşen yatırımcılık anlaşılan başka bir yöne doğru eviriliyor. Sistem sayesinde her gerçek ve tüzel kişi sisteme kaydolup dilediği tutarda yatırım yapabiliyor. Kurumsal yatırımcılarla halkın girişimlere beraber yatırım yapması ise sermayenin tabana yayılmasında büyük bir katkı sağlayacağa benziyor.

Güncel İçerikler