Microsoft, seyahat ve konaklama hizmetlerini birlikte geliştirmek için OYO ile stratejik anlaşma yaptığını doğruladı

Microsoft, ekonomik otel ve pansiyonları bir araya getirerek seyahat ve konaklama hizmeti veren Hindistan merkezli Oyo'ya stratejik bir öz sermaye yatırımı yaptığını duyurdu.

Microsoft, “yeni nesil seyahat ve konaklama” platformu olan Hindistan merkezli Oyo ile birkaç yıl sürecek bir stratejik ittifak kurduğunu doğruladı.

Temmuz ayında Microsoft’un Oyo’ya yatırım yapmak için görüşmelerde olduğu ve teknolojilerini Güney Asya pazarındaki en değerli şirketlerden biri olan Hintli girişime sağlamanın yollarını araştırdığına dair bir rapor yayımlanmıştı. Microsoft, bugün yapılan basın açıklamasıyla bu iddiaları doğruladı ve Oyo’ya stratejik bir öz sermaye yatırımı yaptığını da söyledi, ancak yatırımın değerine dair bir açıklama yapmadı.

Oyo, “yeni nesil seyahat ve konaklama hizmeti” geliştirmek için Microsoft ile ortaklık kurmaktan heyecanlı olduğunu dile getirdiği açıklamasında, bulut tabanlı yenilikleri yönlendirmek, konaklama ve seyahat teknolojisi endüstrisini yeniden şekillendirmek için Microsoft Azure‘un önemli bir etkinleştirici olarak kabul edileceğine de değindi.

Oyo’nun açıklamasına göre, dünyanın dört bir yanında bulunan küçük ve bağımsız oteller ve ev sahipleri, Microsoft Azure’un güvenliği ve ölçeklenebilirliği ile misafirlerinin deneyimini yönetmek, gelirlerini artırmak ve operasyonlarını sorunsuz bir şekilde yürütmek için en son Oyo teknolojisine erişebilecek.

Microsoft Hindistan Başkanı Anant Maheshwari yaptığı açıklamada, Microsoft’un Oyo gibi dijital yerlileri endüstri dönüşümünü ve yenilikleri hızlandırmak ve pandemi sonrası dönemin zorluklarını gelecek için fırsatlara dönüştürmek için güçlendirdiğini görmenin ilham verici olduğunu söyledi.

Oyo, pandemi sırasında dünyanın dört bir yanındaki sokağa çıkma yasaklarının uygulanmasıyla dünya çapında binlerce çalışanını işten çıkarmak zorunda kalmıştı. Oyo CEO’su Ritesh Agarwal Temmuz ayında Bloomberg TV’ye verdiği demeçte, “yüzde 60’ın üzerinde bir düşüş sadece 30 gün sürdü” diyerek pandeminin şirketi nasıl etkilediğine dikkat çekmişti.

Güncel İçerikler