Mercedes-Benz, beyin aktiviteleriniz ile aracı kontrol edebileceğiniz yeni teknolojisini sergiledi

Fütürist bakış açısı ile dikkat çeken Mercedes-Benz, beyin aktiviteleriniz ile kullanabileceğiniz aracını ve yeni teknolojisini Almanya'da görücüye çıkardı.

Popüler Alman otomobil markası Mercedes-Benz, hayal gücünün sınırlarını aşan yeni teknolojilerini duyurmaya devam ediyor. Fütürist bir bakış açısına sahip olan şirket, her yıl akıl almaz bir fikir ile meraklıların karşısına çıkıyor.

2020 yılında gerçekleştirilen CES etkinliğinde Vision AVTR konseptini tanıtan şirket, bu fikrin hayata geçirilmiş bir versiyonunu Almanya’nın Münih kentinde gerçekleştirilen IAA Mobility 2021 fuarında sergiledi. Mercedes-Benz’e göre artık araçlar, belirlenen görevleri sadece o görevleri düşünerek gerçekleştirecek.

Şirketin geliştirdiği bu teknoloji ile kafanıza takılan bir araç, beyin aktiviteleriniz takip edilecek. Bu aktiviteler aracın dijital göstergesine yansıyarak canlı olarak bu aktiviteler gösterilecek. Araç, sürücünün kafasına taktığı ve elektrotlara sahip bir beyin bilgisayarı yardımıyla gerekti aktiviteyi yapacak.

Mercedes-Benz 2020 CES Tasarımı

Kullanıcının kafasına bu cihazı takması ardından kısa bir kalibrasyon yapması gerekiyor. Ardından cihaz beyin aktivitelerini kaydedip, dijital ekrana yansıtıyor. Bu gösterge panosundaki belirlenen bir ışığa odaklandığında ise araç bunu algılayın daha önce atanan bu görevi gerçekleştiriyor.

Gerçekten fütürist bir yapıya benzeyen bu teknoloji, gerçek olmasıyla kullanan herkesi hayran bırakacak düzeyde. Almanya’da yer alan meraklılar, IAA Mobility 2021 fuarına katılıp Mercedes-Benz standını ziyaret ederek teknolojiyi kendileri deneyimleyebiliyor.

2020 yılında paylaşılan görselde bir direksiyonun olmasına rağmen test edilen araçta bir direksiyona yer verilmiyor. Diğer fütüristik araç ve teknolojilere bakıldığında ise Mercedes-Benz’in bu hedefe daha hızlı ulaştığını söylemek mümkün. Aracın ve bu teknolojinin satın alınıp alınamayacağı ise merak konusu.

Güncel İçerikler