Xiaomi, Android işletim sistemindeki açıklara karşı güvenlik sağlayan MIUI Pure Mode’u duyurdu

Xiaomi, kullanıcı güvenliğini amaçlayan ve arka plan indirmelerini engelleyecek yeni yazılımı MIUI Pure Mode'u duyurdu.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, kullanıcıların güvenliğini sağlayacak yeni araç ve yazılımlar geliştirmeye devam ediyor. Kısa süre önce paylaşılan bilgilere göre şirket, kullanıcıların güvenliğini üst düzeye taşıyacak bir MIUI yazılımı üzerine çalışıyor.

Bu yazılıma MIUI Pure Mode adını veren Xiaomi, Android işletim sisteminde yer alan açıklara karşı kendini savunacak. Android işletim sistemi, günümüzde oldukça bilindik bir işletim sistemi ancak iOS’e göre oldukça açık olan bu yazılım güvenlik konusunda da bir takım açıklar barındırıyor.

Kullanıcılarının güvenliğini riske atmak istemeyen şirket, MIUI Pure Mode ile bunu sağlamaya çalışacak. Bilindiği üzere Android işletim sistemi, .apk uzantılı uygulamaları çalıştırmakta. Bu uygulamaları her zaman Google Play Store’dan indirmek zorunda değilsiniz, Google üzerinden .apk uzantılı dosyasını indirerek da kurabiliyorsunuz.

Ancak bu indirme ile birlikte pek çok virüsün geldiğini de belirten Xiaomi, yeni yazılımında bunu tamamen önlemek kullanıcı güvenliğini sağlayacak. Ayrıca şirket asıl güvenliğinin, bu uygulama ile beraber gelen ve arka planda indirmeye çalışılan uygulamalar için olacağını söylüyor.

Android işletim sistemine hakim olmayan kullanıcılar için MIUI Pure Mode ile dışarıdan yükleme özelliklerinin kapatılması, oldukça faydalı olacağa benziyor. Play Store dışı yüklemelere izin veren bu özellik, yeni sistem ile istenildiği zaman açılıp kapanabilecek. Yine bu davranış da güvenlik riski taşısa da böylece arka plan indirmeleri ve istenleyen yüklenmeler son bulacak.

Henüz test aşamasında olduğu belirtilen MIUI Pure Mode; çok yakında Xiaomi, Redmi ve POCO cihazda yerini alacak. Hangi modellerde yer alacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

Güncel İçerikler