Fintech girişimi Mooncard, 20 milyon euro yatırım aldı

İşletme masraflarını ödemeye ve idari yönetimi otomatikleştirmeye olanak tanıyan Mooncard, 20 milyon euro yatırım aldı.

Paris merkezli fintech girişimi Mooncard, çalışan giderlerini ve gider hesaplarını otomatikleştirmek için 20 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

Mooncard, Fransa’da ayak izini genişletmenin yanı sıra, önümüzdeki 12 ay içinde birkaç yeni Avrupa ülkesine girmeye hazırlanıyor. Böylece ülkesinin gelişmesine ve ekonomisine katkıda bulunacağını iddia eden şirket, yeni finansmanın ardından bu yıl içinde 100 yeni çalışanı ekibine katmaya hazırlandığını da belirtti.

2016 yılında kurulan ve Tristan Leteurtre (CEO), Damien Metzger (CTO) ve Pierre-Yves Roizot (CFO) tarafından yönetilen Mooncard, yeni nesil kurumsal kartlarda Fransa’nın lideri olduğunu iddia ediyor. Mooncard’ın web sitesinden alınan bilgilere göre, “Mooncard şirket kartı, herhangi bir işletme masrafını (profesyonel harcamalar, çevrimiçi satın alma, abonelik vb.) ödemeye ve idari yönetimi (verilerin önceden doldurulması, destekleyici belgelerin saklanması, muhasebe işlemleri) tamamen otomatikleştirmeye” olanak tanıyor.

Mooncard, para yatırma, makbuz tutma, veri girme gibi günlük prosedürlerin yarattığı sıkıntıların azalmasına yardımcı oluyor. Tek bir müşteri için birkaç bin kartın yönetimini sağlayan bir çözüm sayesinde, Fransa’da ve hatta Avrupa’da hem küçük şirketler hem de çok uluslu şirketler ve kamu kurumları ile çalışan kurumsal kartlardan biri olarak hizmet veriyor.

Mooncard’ın kurucu ortağı ve CEO’su Tristan Leteurtre, girişimin ilk günlerinden beri işyerlerindeki zihinsel yük ile mücadele etmeye odaklı olduklarını söylüyor. Leteurtre, bunun için en iyi çözümün tüm süreci otomatikleştirmek ve gider hesabını fiziksel olarak ortadan kaldırmak olduğunu belirtti.

Cora, Odigo, Norauto, Vinci ve Indigo gibi şirketlerin de aralarında bulunduğu 3.000’den fazla firma, Mooncard ile çalışıyor. Ayrıca, 350’den fazla muhasebe firması ve 500’den fazla kamu kuruluşu Mooncard’ın çözümlerinden faydalanıyor.

Güncel İçerikler