Nikola, hidrojen yakıt modüllerini kamyonlarında kullanmak için Bosch ile anlaşma yaptı

Nikola, 2023'ten itibaren Nikola Tre ve Nikola Two kamyonlarında Bosch yakıt modüllerini kullanmaya başlayacağını duyurdu.

Elektrikli kamyon geliştiricisi Nikola Corp., hidrojen yakıt hücresi modülleri için Bosch ile anlaşmaya vardı. Anlaşmanın detaylarına göre, modüller, Nikola’nın hidrojen yakıtlı ve kısa mesafeli Nikola Tre ve Nikola Two kamyonlarına güç sağlamak için kullanılacak.

Nikola CEO’su Mark Russell yaptığı açıklamada, bu anlaşmanın Bosch ile uzun yıllardır süren ortaklıklarının bir sonucu olduğunu söyledi. Russell, piyasadaki en iyi seçeneklerin değerlendirmesini yaptıktan sonra, endüstriyel güç merkezi Bosch ile stratejik ortaklık kurmaktan heyecanlı olduklarını dile getirdi.

Phoenix merkezli şirket, 2023’ten itibaren hem Nikola Tre hem de Nikola Two kamyonlarında Bosch yakıt modüllerini kullanmaya başlayacağını duyurdu. Hidrojen ve oksijen arasındaki reaksiyon, Nikola’nın Arizona’daki Coolidge fabrikasında, 50.000 metrekarelik yeni bir ek tesiste yapılacak. Şirket ayrıca, yeni yakıt hücresi Ar-Ge ve test tesisleri eklemek için genel merkezini genişleteceğini ekledi.

Russel, “Bosch küresel üretim ağındaki ana bileşenleri kullanarak Nikola araçlarımızı ürettiğimiz Coolidge, Arizona tesisindeki uygulamalarımız için özel olarak yakıt hücresi güç modülleri geliştirmek ve bir araya getirmek için Bosch ile işbirliği yapacağız” diyerek 2023 yılında faaliyetlerine başlayacaklarının altını çizdi.

Perşembe günü yapılan açıklamada, anlaşmanın mali detaylarına dair bilgi paylaşılmadı. Kamyon üreticisi şirket, ekibini 50 yeni çalışan ile genişletmeyi ve Phoenix yakınlarındaki merkezindeki mühendislik ve test tesislerini genişletmeyi planladığını söyledi. Sıfır emisyonlu taşımacılıkta küresel bir lider olarak yolunda emin adımlarla yürüdüğünü iddia eden Nicola Corporation, kurumsal müşterilerinin yeni nesil kamyon teknolojisi ile hidrojen yakıtlı altyapısını entegre etmelerine yardımcı olarak daha iyi bir dünya bırakma misyonu üstleniyor.

Güncel İçerikler