Microsoft, Windows 11’in resmi çıkış tarihini duyurdu

Teknoloji devi Microsoft, Windows 11'in resmi çıkış tarihini kendi blog sayfası aracılılığı ile paylaştı. Yapılan açıklamaya göre Windows 10 kullanıcıları bu yükseltmeyi ücretsiz olarak yapabilecek.

Teknoloji devi Microsoft, en güncel işletim sistemi olan Windows 11 için geliştirmelerine devam ediyor. Büyük bir heyecan ile beklenen bu işletim sisteminin, ne zaman kullanıcılara dağıtılacağı merak konusuydu ancak Microsoft, kendi blog sayfası aracılığı ile Windows 11’in indirilebileceği tarihi paylaştı.

Microsoft paylaştığı blog gönderisinde Windows 11 için 5 Ekim tarihinde tüm kullanıcıların erişimine açılacağını belirtiyor. Sanal olarak gerçekleştirilen etkinlikte tanıtılan Windows 11, kullanıcılara tamamen yeni bir tasarım deneyimi sunuyor. Görev çubuğu, başlat menüsü ve mağazadaki büyük değişiklikler de Windows 11’in en dikkat çeken yenilikleri arasında.

Halen beta süreci devam eden Windows 11, 5 Ekim’den itibaren tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilir hale gelecek. Microsoft’un Windows Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Aaron Woodman yaptığı açıklamada, Windows 10 yüklü PC’lerin Windows 11’e ücretsiz yükseltme yapabileceklerini belirtti.

Tabii ki bu yükseltmeyi yapabilmeniz için bilgisayarınızın Windows 11’in minimum gereksinimlerini karşılaması gerekiyor. Açıklamasına ek olarak Woodman, Windows 11 ile ön yüklü olarak gelen bilgisayarların da artık satın alınabileceğini belirtti. Sonuç olarak bilgisayar üreticileri, Windows 11 için ne kadar hızlı davranırsa kullanıcılar da o kadar erken Windows 11 ön yüklü bilgisayarlara erişebilecek.

Sistem gereksinimlerini karşılayan tüm PC’ler, 2022’nin ortasına kadar yükseltmeyi ücretsiz bir şekilde gerçekleştirebilecek. Aynı zamanda Windows 11 ile birlikte sunulan ve oldukça dikkat çeken Android uygulama desteği, henüz beta kullanıcılarına dahi sunulmadı. Önümüzdeki aylarda test sürecinin başlayacağını belirten şirket, bu özelliği 5 Ekim tarihinde resmi Windows 11 sürümüne kullanıcıların erişip erişemeyeceği hakkında ise bir açıklamada bulunmadı.

Güncel İçerikler