Dijital fitness platformu Whoop, 200 milyon dolar yatırımla 3,6 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Kişiselleştirilmiş, dijital fitness ve sağlık koçu olan Whoop, 200 milyon dolar yatırımla 3,6 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Fitness dünyasında bilinen bir girişim olma yolunda ilerleyen Whoop, 200 milyon dolar yatırım alarak 3,6 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

SoftBank Vision Fund 2 tarafından yönetilen yatırım turuna katılan diğer yatırımcılar arasında, IVP, Cavu Venture Partners, Thursday Ventures, GP Bullhound, Accomplice, NextView Ventures ve Animal Capital yer alıyor.

Uyku, iyileşme ve direnç hakkında geri bildirimler vererek insanların potansiyellerini açığa çıkarmalarına ve anlamlı yaşam tarzı değişiklikleri yapmalarına yardımcı olan Whoop, kişiselleştirilmiş bir dijital fitness ve sağlık koçudur. Platform ayrıca, kalp atış hızı değişkenliği, solunum hızı ve uyku evrelemesi gibi temel sağlık göstergelerinin ölçümlerinde de kullanıcılarına geri bildirimler veriyor.

Şu anda dünyadaki en değerli bağımsız insan performansı şirketi olduğunu iddia eden Whoop, geçtiğimiz on iki ay içinde, üyeliğindeki hızlı büyüme ve teknolojisine yönelik ek ürün geliştirmeleri ile dikkat çekti.

Whoop kurucusu ve CEO’su Will Ahmed, “Küreselde büyürken SoftBank ile ortaklığımızı derinleştirmekten heyecan duyuyoruz” açıklamasında bulundu. Geçtiğimiz yıl önemli ölçüde bir büyüme sağlayan şirket, teknoloji potansiyelinin ve sağlık izleme sektörünün dünya çapında tam olarak yaygınlaşmadığını söylüyor.

Whoop, yeni finansmanın hangi amaçlarla kullanılacağına dair bilgi vermekten de çekinmedi. Açıklamaya göre yeni sermayenin bir kısmı, giyilebilir teknolojinin geleceğini inşa etmek için araştırma ve geliştirmeye yatırım yapmak amacıyla kullanılacak. Bunun yanı sıra, mühendislik, veri bilimi, analitik ve daha pek çok alanda küresel yeteneklerin Whoop ekibine katılması için kullanılması planlanıyor.

Stratejik uluslararası genişleme yoluyla yeni pazarlara açılmayı hedefleyen şirket, üyelik teklifini geliştirmek için önde gelen teknoloji şirketlerini satın alma planları yapıyor.

Güncel İçerikler