Instagram, çok yakında doğum tarihi bilgisini zorunlu hale getirerek güvenlik sağlayacak

Instagram, kullanıcıların doğum tarihi bilgisini eklemesini zorunlu hale getirerek platformun güvenliğini arttıracak.

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, kullanıcı deneyimini arttırmaya yönelik çalışmalarını hayata geçirirken güvenlik alanındaki çalışmalarına da devam ediyor. Çok yakında kullanıcıları doğum tarihi bilgisini eklemesi konusunda zorlayacak Instagram, bunu güvenlik amacıyla yaptığını belirtiyor.

2019 yılından beri doğum tarihi bilgisinin eklenebildiği Instagram, daha öncesinde bir bilgi eklememeniz taktirde de uygulamayı kullanmanıza devam etmenizi sağlıyordu. Ancak Instagram’ın bu yeni atağı ile doğum tarihi bilgisi eklemek artık bir zorunluluk haline gelecek.

Instagram’ın yayınladı basın açıklamasına göre çok yakında şirket, henüz profilinize doğum tarihinizi eklemediyseniz uygulamayı açtığınızda size doğum gününüzü soracak. Bu bildiriyi ilk zamanlar gözden gelebileceksiniz ancak bu durum belirli bir noktaya kadar sürebilecek. Şirket ise konu hakkında uygulamayı kullanmak istiyorsanız elbet doğum günü tarihinizi eklemeniz gerektiğini belirtiyor.

Doğum tarihi bilgisi, içerikler üzerinde büyük bir etkisi bulunuyor. Güvenlik amacıyla yapılan bu adımda, hassas içerikleri görmeki isteyen kullanıcıların yaş bilgisinin bulunması ve yeterli yaş seviyesine ulaşmış olması gerekiyor.

Gençler için platformu daha güvenilir bir hale getirmeye çalışan şirket, 13 yaşından küçükler için Instagram’ın özel bir versiyonunu geliştirdiğini geçtiğimiz ilk baharda açıklamıştı. Bu adım, aynı zamanda özel Instagram versiyonunun erişimi için de imkan tanıyacak olabilir.

Ek olarak bu zorunluluk ile kendilerini takip etmeyen ve reşit olmayan kişilere direkt mesaj atamaması gibi özel korumaları dahil edebilecek şirket, reklamları denetlemek içinde bu bilgiyi kullanacak gibi duruyor.

Yaşları hakkında yanıltıcı bilgi veren insanların tespit etmek için yaş algılama odaklı bir yapay zeka da kullanacağını belirten Instagram, Facebook üzerinden bu teknoloji hakkında detaylı bir blog yayınlamıştı. Yapılan basın açıklamasına göre kullanıcı; 13 veya 18 gibi belirli bir yaşın üzerinde olduğunu söylerse, ancak yapay zekâ bunun aksini söylüyorsa, Instagram çeşitli yöntemler ile kullanıcıların yaşlarını doğrulamalarını zorunlu kılacak.

Özelliğin ne zaman zorunlu kılılacağı ise henüz belirli değil ancak Instagram’ın bu adımı, sosyal tacizin önüne kısmen de olsa geçecek gibi duruyor. Ek olarak Instagram kullanan çocuk sahibi ailelerin, çocukları için endişelenmeleri de kısmen son bulabilir.

Güncel İçerikler