Geely’nin elektrikli otomobil markası Zeekr, 500 milyon dolar yatırım aldı

Volvo Cars'ın sahibi Geely Automobile'ın mart ayında piyasaya sürdüğü Zeekr, 500 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Geely‘nin elektrikli otomobil markası Zeekr, Intel Capital, CATL ve çevrimiçi eğlence şirketi Bilibili gibi yatırımcılardan ilk dış finansmanında 500 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Volvo Cars’ın sahibi Zhejiang Geely Holding Group ve Geely Automobile, Tesla ve Nio dahil olmak üzere güçlü elektrikli araç şirketleriyle rekabet etmek için bu yıl mart ayında Zeekr’ı piyasaya sürmüştü. Daha öncesinde de markaya ortaklaşa 2 milyar yuan (308,4 milyon dolar) yatırım yapmışlardı.

Geely’nin de başkanı olan İcra Kurulu Başkanı Andy An tarafından yönetilen Zeekr, yatırımcıların ortaklaşa şirkette %5.6 hisseye sahip olacağını ve şirketin yaklaşık 9 milyar dolar değerinde olacağını söyledi. Zeekr finansman turunun tamamlanması, yatırımcıların sıfır emisyonlu yeni mobilite teknolojilerine olan güven ve desteklerinin bir örneği olarak karşımıza çıkıyor.

Şirket, Zeekr 001 modelini Çin’in doğusundaki Ningbo şehrinde üretiyor ve bu yıl içinde teslim etmeye başlaması bekleniyor. 2025 yılına kadar yılda 650 bin araç satmayı hedefleyen şirket, 001’in açılışı için şimdiden güçlü bir tüketici talebi gördüğünü belirtiyor. Zeekr Finans Direktörü Yuan Jing, cuma günü gazetecilere verdiği demeçte, Zeekr’in şu anda ilk halka arzı için net bir planı olmadığını söyledi.

Zeekr, yaptığı açıklamada, Intel Capital liderliğinde yürütülen yatırım turunda madencilik şirketlerine yatırım yapan Cathay Fortune Corporation ve ayrıca Zeekr ile uzun vadeli yatırım ortaklıkları imzalayan özel sermaye şirketi Boyu Capital‘in de yer aldığını söyledi. Zeekr’in stratejik büyüme önceliklerini yansıtan yeni yatırımcıların akıllı bağlantı, piller, genç tüketici pazarları ve hammaddeler konusunda uzmanlığa katkıda bulunmaları bekleniyor.

Güncel İçerikler