Evcil hayvan ürün ve hizmetlerine yönelik bir platform olan Petlove, 150 milyon dolar yatırım aldı

São Paulo merkezli evcil hayvan ürünlerine yönelik dijital bir platform olan Petlove, 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Evcil hayvan sahiplerine yönelik ürün ve hizmetler için bir dijital platform olan Petlove, Riverwood Capital liderliğinde yönetilen finansman turunda yaklaşık 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

1999 yılında PetSuperMarket olarak yolcuğuna başlayan São Paulo merkezli şirket, bugün çok çeşitli evcil hayvan ürünleri ve hizmetleri sunan bir çevrimiçi mağaza işletmeye devam ediyor. 150 milyon dolarlık yatırım, Petlove’ın bugüne kadar aldığı en yüksek fonlamanın neredeyse iki katı. Ocak 2020’den bu yana yaklaşık 192 milyon doların üzerinde yatırım alan şirket, son finansmanın ardından değerlemesini açıklamayı reddetti.

Riverwood Capital liderliğinde yönetilen yatırım turuna Tarpon, SoftBank, L Catterton, Porto Seguro ve Monashees gibi şirketler de katıldı.

Petlove CEO’su Talita Lacerda, şirketin teslimat yeteneklerini hızlandırmak amacıyla lojistik ağını daha da genişletmek için yeni sermayenin bir kısmının kullanılacağını belirtti. Şirket, özellikle, ürünlerin sipariş verildikten sonraki dört saat içinde teslim edilmesini sağlayan ve şu anda sadece Brezilya’da São Paulo ve Belo Horizonte gibi birkaç şehirde mevcut olan hızlı teslimat hizmeti Petlove Já‘yı diğer coğrafyalara da genişletmeyi planlıyor. Finansman ayrıca, Lacerda’nın ülkede türünün ilk örneği olduğunu söylediği Petlove abonelik programını büyütmek için de kullanılacak.

Riverwood Capital’in kurucu ve yönetici ortağı Francisco Alvarez-Demalde, yazılı açıklamasında, Brezilya evcil hayvan pazarının dünyanın en büyüklerinden olduğunu ve müşterilerin ürün ve hizmetleri dijital olarak daha fazla talep ettiklerine dikkat çekti. Brezilya’nın toplam harcamada dördüncü en büyük evcil hayvan pazarı olduğunu söyleyen Petlove, 2020’de bir önceki yıla göre %65 büyüdüğünü iddia ediyor.

Güncel İçerikler