Clubhouse, iOS kullanıcıları için Uzamsal Ses desteği sunmaya başladı

Popüler sesli konuşma uygulaması Clubhouse, iOS kullanıcıları için Uzamsal Ses desteğini kullanıma sundu.

Pandeminin başlaması ile popülerleşen ve sadece davetiye ile uygulamaya giriş yapılabilen Clubhouse, yeni özellikler ve hizmetlerini duyurmaya devam ediyor. AirPods Pro ve AirPods Max’de çalışabilen Uzamsal Ses özelliğini sistemine dahil eden Clubhouse, iOS kullanıcılarının sırayla bu özelliği elde edebileceklerini duyurdu.

Sesli odalar misyonu ile yeni teknolojilerini uygulamasına dahil eden Clubhouse, iOS’in popülerleşen özelliği Uzamsal Ses’i kendi uygulamasına dahil ediyor. Yakın zamanda Netflix’in dahil ettiği bu popüler özellik ile Clubhouse, sesli odaların daha iyi bir deneyim sunması için geliştirerek gerçek bir oda deneyimi yaşatacak.

Uzamsal ses desteği ile kullanıcıların daha gerçekçi bir konuşma deneyimi yaşamasını sağlayacak şirket; kullanıcı seslerini farklı konumlardan vererek gerçek bir iletişim deneyimi sunacak. Varsayılan olarak destekleyen tüm iOS kullanıcılarında aktif edilen bu özellik, zamanla tüm kullanıcılara ulaşacak.

Hali hazırda aktif olarak belirtilen bu seçeneği, uygulama içinden kapatmak da mümkün olacak. Android için de aynı özelliğin yakında geleceğini açıklan Clubhouse, kullanıcıların aklına takılan bir soruyu cevaplayarak herkesi sevindirdi.

Apple’a göre sadece AirPods Pro ve AirPods Max’in sunduğu Uzamsal Ses’i Clubhouse, tüm kablolu veya kablosuz kulaklıklar için destekleyeceğini söyledi. Tek kucağa takılan kulaklıkların sıkıntı oluşturabileceğini de söyleyen şirket, mobil üreticiler ile bu sorunu çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman ulaşacağı ise bilinmiyor. Aynı şekilde şirket, Android için de Uzamsal Ses desteğini ne zaman kullanıma alacağını belirtmiyor.

Güncel İçerikler